DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi Uzay Yolculuğu Tamamlanıyor: Türkiye’nin İlk Astronotu Dünya’ya Dönüyor
  • 46Haberler
  • Teknoloji
  • Tarihi Uzay Yolculuğu Tamamlanıyor: Türkiye’nin İlk Astronotu Dünya’ya Dönüyor

Tarihi Uzay Yolculuğu Tamamlanıyor: Türkiye’nin İlk Astronotu Dünya’ya Dönüyor

ABONE OL
Şubat 8, 2024 23:03
Tarihi Uzay Yolculuğu Tamamlanıyor: Türkiye’nin İlk Astronotu Dünya’ya Dönüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alper Gezeravcı ve Ekibi Dünya’ya Dönüş Yolculuğuna Hazırlanıyor

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronot, uzayda geçirdikleri sürenin ardından Dünya’ya dönüş yolculuğu için hazırlıklarını tamamladı. Düzenlenen tören sonrası gözler, astronotların dönüş yolculuğuna çevrildi.

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Ayrılış ve Tahmini Varış Süresi

Gezeravcı ve ekibi, yarın öğleden sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılarak Dünya’ya doğru yol alacak. Kapsülün Dünya’ya dönüş yolculuğu yaklaşık 12 ila 13 saat sürecek.

Astronotların tahmini olarak pazar günü sabaha karşı Dünya’ya dönmesi planlanıyor. İnişin gerçekleştirileceği nokta ise ABD’nin Florida eyaleti ile Meksika Körfezi arasındaki Atlas Okyanusu’nda bulunan 7 potansiyel iniş noktasından biri olacak.

Dönüş Sonrası Sağlık Kontrolleri ve İlk Muayeneler

Kapsül suya indikten sonra astronotlar gemiye alınacak ve burada ilk sağlık kontrolleri yapılacak. Daha sonra ekip helikopterle havaalanına, ardından da uçakla Houston’a götürülecek.

Ekip, uçak yolculuğu sırasında doktorlar tarafından genel kontrollerden geçecek. Houston’a aynı gün sabah saatlerinde varılması planlanıyor.

Kapsamlı Sağlık Taraması ve Karantina Süreci

Houston’a ulaşan astronotlar, burada kapsamlı bir sağlık taramasından geçecek ve bir süre karantinada kalacaklar. Bu adımlar, astronotların sağlığının kontrol edilmesi ve herhangi bir olası enfeksiyonun yayılmasını önlemek amacıyla atılacak.

Tarihi uzay yolculuğunun tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Dünya’ya dönerek uzay macerasını sonlandırmış olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.