DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Space One Co. Firmasının Kairos Roketi Fırlatılışında Patladı

Space One Co. Firmasının Kairos Roketi Fırlatılışında Patladı

ABONE OL
Mart 13, 2024 23:02
Space One Co. Firmasının Kairos Roketi Fırlatılışında Patladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Space One Co. Firmasının Kairos Roketi Wuşimoto’dan Fırlatıldı

Japonya merkezli Space One Co. firması, güneydoğudaki Wakayama eyaletinin Kuşimoto bölgesindeki Kii Uzay Limanı’ndan yerel saatle 11.01’de “Kairos” roketini fırlattı.

Roket Kalkıştan 5 Saniye Sonra Patladı

18 metre uzunluğundaki roket, fırlatıldıktan kısa bir süre sonra havada patladı. Olayda yaralanan olmazken, patlama sonrası çıkan yangın nedeniyle bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Firma Roketin Arızasını İncelemeye Aldı

Firmadan yapılan açıklamada, roketin fırlatılışındaki arızanın saptanmaya çalışıldığı ve görevin askıya alındığı bildirildi. Roketin kargosundaki uydunun, Kuzey Kore’deki askeri tesislerin izlenmesinde kullanılabileceği belirtilmişti.

Space One’nin Hedefi Uzaya Yılda 30 Roket Göndermek

Canon Electronics Inc, IHI Aerospace Co, Shimizu Corp. ve Japonya Kalkınma Bankası tarafından 2018’de kurulan Space One, 2030’lu yıllara kadar uzaya yılda 30 roket göndermeyi hedefliyor. Düşük maliyetli roket fırlatmaları hizmeti vererek uzay hizmetlerini ticarileştirmeyi amaçlayan firma, fırlatılış başarılı olsaydı, yörüngeye uydu yerleştiren ilk Japon özel şirketi olacaktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.