DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Michelin Yıldızlı Şef ile Uzayda Akşam Yemeği: SpaceVIP’in Yeni Deneyimi
  • 46Haberler
  • Teknoloji
  • Michelin Yıldızlı Şef ile Uzayda Akşam Yemeği: SpaceVIP’in Yeni Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şef ile Uzayda Akşam Yemeği: SpaceVIP’in Yeni Deneyimi

ABONE OL
Mart 19, 2024 23:01
Michelin Yıldızlı Şef ile Uzayda Akşam Yemeği: SpaceVIP’in Yeni Deneyimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SpaceVIP, Uzay Turizmi ve Gastronomi Harmanı

Uzay turizmi şirketlerinden SpaceVIP, Michelin yıldızlı şef Rammus Munk ile uzayda akşam yemeği deneyimine hazırlanıyor.

Uzayda Akşam Yemeği ve Bağış

SpaceVIP‘in düzenlediği bu özel deneyime katılmak isteyen altı kişi, bilet başına tam 495 bin dolar yani yaklaşık 16 milyon lira ödeyecek. Tüm gelirler, bilim ve teknolojide cinsiyet eşitliğini destekleyen Uzay Ödülü Vakfı’na bağışlanacak.

Uzay Yolculuğu ve Akşam Yemeği Detayları

Roman Chiporukha, SpaceVIP’in kurucusu, turistik uzay yemeğini şöyle tanımlıyor: “Bu, uzay okuryazarlığını teşvik etmek için uzay yolculuğunun gücünden yararlanmak amacıyla önde gelen sanatçılarla düzenlenen bir dizi keşif gezisinin ilkidir.” Michelin yıldızlı şef ve altı misafir, 2025’in sonlarında Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden yola çıkacak. Akşam yemeği, Space Perspective’in Uzay Gemisi “Neptün” adlı karbon nötr uzay gemisinde sunulacak.

Uzaydan İlham: Yemekler ve Deneyim

Şef Rasmus, uzay araştırmalarından ilham alarak yaratıcı yemekler hazırlayacak. Menü hazırlıkları henüz tamamlanmadı ancak yemekler, gezi planının son aşamalarında açıklanacak. Yolcular, uzay aracında Wi-Fi erişimine sahip olacak ve deneyimlerini canlı yayınlayabilecekler. Ayrıca, Dünya’daki sevdikleriyle de iletişim kurabilecek ve güneşin doğuşunu izleme fırsatına sahip olacaklar.

Rasmus‘un Kopenhag merkezli restoranı Alchemist, iki Michelin yıldızına sahip olmasıyla tanınıyor ve “Dünyanın En İyi 50 Restoranı” listesinde 5. sırada yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.