DOLAR 32,3049 0.54%
EURO 35,1614 0.1%
ALTIN 2.243,490,75
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borusan Otomotiv Motorsport GT4 Avrupa Serisi’nin   İlk Ayak Yarışlarını Tamamladı
  • 46Haberler
  • Teknoloji
  • Borusan Otomotiv Motorsport GT4 Avrupa Serisi’nin İlk Ayak Yarışlarını Tamamladı

Borusan Otomotiv Motorsport GT4 Avrupa Serisi’nin İlk Ayak Yarışlarını Tamamladı

Kurulduğu günden bu yana geçen 14 yılda 18 şampiyonluk kazanan ve 4 kıtada, 20 ülkede 400'e yakın yarışta start alan Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), bu yıl ile birlikte 5’inci defa aralıksız takip ettiği GT4 Avrupa Serisi'nin ilk ayak yarışlarını tamamladı. İtalya'nın motor sporları efsanesi olan İmola Pisti'nde gerçekleşen nefes kesen yarışlarda BOM, takımlar sıralamasında Silver kategori 3’üncüsü oldu.

ABONE OL
Nisan 6, 2022 09:48
Borusan Otomotiv Motorsport GT4 Avrupa Serisi’nin   İlk Ayak Yarışlarını Tamamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2008 yılında Borusan Otomotiv tarafından ülkemizde sporun gelişmesi, genç sporcuları desteklemek ve Türkiye’yi yurt dışında temsil etmek amacıyla kurulan Borusan Otomotiv Motorsport, GT4 Avrupa Serisi’nde ülkemizi temsil eden ilk ve tek Türk takımı olarak mücadele ediyor.

 

Yeni sezona, takıma katılan yeni sporcularıyla birlikte iddialı bir giriş yapan Borusan Otomotiv Motorsport, İmola’daki sezonun ilk yarışında Yağız Gedik ve Jason Tahincioğlu’nun 11; Berkay Besler, William Burns’ün ise 12 kapı numarasıyla yarıştığı 2 adet BMW M4 GT4 otomobillerle start aldı.

 

Cumartesi günkü yarışta Berkay Besler ve William Burns ikilisi Silver kategorisini 5. sırada tamamlarken, Genel klasmanda 10. oldular. Takımın diğer otomobilinde mücadele eden Yağız Gedik ve Jason Tahincioğlu ise Pro-AM Kategorisi’nde 12., Genel klasman sıralamasında 23. oldular.

 

Pazar günü koşulan ikinci yarışta Berkay Besler-William Burns, Silver kategorisinde 6., Genel klasmanda da 10. sırada kendilerine yer buldular. Yağız Gedik-Jason Tahincioğlu ise pit stop sırasında aldıkları 46 saniyelik cezanın ardından Pro-AM kategorisinde 14., Genel klasmanda ise 28. olarak günü bitirdiler.

 

GT4 Avrupa Serisi’nin 2. Ayak yarışları 3-5 Haziran tarihlerinde Fransa’daki Paul Richard Pisti’nde gerçekleştirilecek. 

 

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan Borusan Otomotiv Motorsport’un diğer sponsorları Shell, Borusan Lojistik, Borçelik, Gedik Piliç ve Glasurit’tir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.