DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İspanya Mahkemesi, Telegram Kullanımına İlişkin İhtiyati Tedbir Kararı Aldı
  • 46Haberler
  • Teknoloji
  • İspanya Mahkemesi, Telegram Kullanımına İlişkin İhtiyati Tedbir Kararı Aldı

İspanya Mahkemesi, Telegram Kullanımına İlişkin İhtiyati Tedbir Kararı Aldı

ABONE OL
Mart 23, 2024 23:01
İspanya Mahkemesi, Telegram Kullanımına İlişkin İhtiyati Tedbir Kararı Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanya’da Mahkeme, Telegram Kullanımını Askıya Alması Talimatını Verdi

İspanya Ulusal Mahkeme Hakimi Santiago Pedraz, Mediaset, Atresmedia ve Movistar Plus gibi televizyon şirketlerinin Telegram’a ilişkin suçlamalarını değerlendirdi. Telif hakları konusundaki eksiklikleri kabul eden Hakim Pedraz, İspanya’da faaliyet gösteren telefon operatörlerine Telegram uygulamasının kullanımını askıya almaları talimatını verdi.

Tedbir Kararı, Telegram’ın Kullanımının Durdurulmasına Karar Verildi

Pedraz, suçlamalarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, Telegram’ı işbirliği yapmamak ve teknik verileri raporlamamakla suçladı. Bu nedenle, Telegram’ın kullanımının durdurulması için ihtiyati tedbir kararı alındığını ve bunun “gerekli, uygun ve orantılı” olduğunu vurguladı. Şu an için İspanya’da Telegram kullanımı devam etmekte ancak kısa vadede kapatılması bekleniyor.

Karara Eleştiriler Geldi

Ulusal Mahkeme Hakimi Pedraz’ın aldığı karara Facua Tüketiciler Derneği “orantısız” olarak değerlendirirken, milyonlarca kullanıcıya içerik sağlayan şirketlerin zarar göreceği uyarısında bulundu. Podemos Partisi lideri İone Belarra da, kararı “haksız, sansürcü ve tamamen orantısız” olarak nitelendirdi.

Telegram, 2013 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Whatsapp’a alternatif olarak geliştirilen bir mesajlaşma uygulamasıdır. Kurucuları Rus iş insanları Nikolai ve Pavel Durov kardeşlerdir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.