DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NASA, Devasa Bir Kara Delik Patlaması Keşfetti

NASA, Devasa Bir Kara Delik Patlaması Keşfetti

ABONE OL
Şubat 22, 2024 23:02
NASA, Devasa Bir Kara Delik Patlaması Keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökbilimciler, SDSS J1531 Galaksi Kümesindeki Devasa Kara Delik Patlamasını Gözlemledi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), gökbilimcilerin Chandra X-ışını Gözlemevi ve LOFAR gibi teleskoplar kullanarak yaptıkları gözlemler sonucunda milyarlarca yıl önce Dünya’ya 3,8 milyar ışık yılı mesafedeki SDSS J1531 galaksi kümesinde devasa bir kara delik patlaması tespit ettiklerini açıkladı.

Devasa Bir Boşluk Oluştu

Gökbilimciler, patlamanın, galaksi kümesindeki bir galaksinin merkezinde bulunan süper kütleli kara delikten kaynaklandığını belirledi. Patlama sonucunda devasa bir boşluğun oluştuğunu tespit eden araştırmacılar, bu bulgunun evrenin nasıl şekillendiğine dair önemli ipuçları sunabileceğini düşünüyor.

Çalışmalar Devam Edecek

Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden Osase Omoruyi, “Bu büyük patlamaya ilişkin kanıtlarımızın güçlü olduğunu düşünüyoruz, ancak Chandra ve LOFAR ile yapılacak daha fazla gözlem durumu kesinleştirecektir.” açıklamasında bulundu. Omoruyi, şu anda tespit edilen boşluğun kökeni ve diğer tarafta oluşabilecek boşluğun keşfi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Araştırma Bulguları Yayınlandı

Araştırmanın bulguları, “The Astrophysical Journal” dergisinde yayınlandı ve gökbilim camiası tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bu keşif, evrenin derinliklerine dair daha fazla sırrı aydınlatma potansiyeline sahip olan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.