DOLAR 32,3412 0.18%
EURO 35,1272 -0.18%
ALTIN 2.236,37-0,30
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuvars saat ve kompakt yazıcının  mucidi 80 yaşında!

Kuvars saat ve kompakt yazıcının mucidi 80 yaşında!

Global teknoloji lideri Seiko Epson Corporation (Epson), 80’inci yaşını kutluyor. Japonya’da 1945 yılında inşa edilen yönetim binasında Suwa Epson Müzesi’ni açan şirket, ziyaretçilere geçmişten günümüze ürünlerini yakından tanıma fırsatı sunacak. Mekanik saati yaratan teknolojiden ilk kuvars saat ve kompakt dijital yazıcıya kadar tüm hassas teknolojiler ziyarete açıldı….

ABONE OL
Haziran 1, 2022 09:44
Kuvars saat ve kompakt yazıcının  mucidi 80 yaşında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş dünyasındaki 80’inci yılını kutlayan Seiko Epson Corporation (Epson) Japonya, Nagano, Suwa’daki şirket genel merkezinde Suwa Epson Müzesi’ni açtı. Yenilenmiş bir Monozukuri Müzesi ve yeni bir Hatıra Salonu olmak üzere iki bölümden oluşan müze, ziyaretçilere Epson’un tarihi ve geçmişten günümüze ürünleri hakkında bilgi edinme şansı verecek. Hatıra Salonu, inşaatı Ekim 1945’te tamamlanan orijinal idari ofis binasında yer alırken yakın zamanda yenilenen bu tarihi bina ziyarete açıldı.

 

Epson’un selef şirketi Daiwa Kogyo, Ltd., Mayıs 1942’de kuruldu. Takip eden 80 yıl boyunca şirket, yenilikçi ve üretici bir kurum olarak DNA’sını aktarırken kendini de geliştirdi. Epson’un saatler için geliştirdiği mikro işleme ve hassas işleme teknolojilerinin rafine edilmesi ve bunların farklı alanlara dağıtılması sayesinde şirketin büyümesi hızlandı.

 

Kuruluş dönemindeki orijinal idari binayı yenileyerek ziyaretçilerin geçmişe dönüp şirketin mazisine ait ürünlerini, tarihini ve hikayelerini deneyimlemelerine olanak sağlayan Epson, söz konusu binayı Hatıra Salonu olarak yeniden açtı.

 

İlk kompakt yazıcıyı üretti

 

Hatıra Salonu’ndaki sergiler, binanın fiilen kullanıldığı 1970’lere kadar olan dönemi kapsıyor. Mekanik saatleri yaratan teknoloji ve becerilerden dünyanın ilk kuvars saatine ve Epson markasının türetildiği kompakt EP-101 dijital yazıcıya kadar, ziyaretçiler Epson’un teknolojilerini görme imkanı bulacak.

 

80 yılı anlatan web sitesi açıldı

 

Şirketin kuruluşundan bu yana felsefesini ve tarihini takip etmek isteyenler için eş zamanlı olarak 80. yıl dönümü web sitesi de açıldı: https://80th.epson.com/en

 

Durmaksızın yaratıcılığın ve zorluklara meydan okumanın peşinde koşarak 80 yılı geride bırakan Epson, sürdürülebilirliği sağlamak ve toplulukları zenginleştirmek için çalışarak toplumsal sorunları çözmeye kararlı şekilde devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.