DOLAR 32,4281 0.04%
EURO 34,6261 -0.06%
ALTIN 2.377,54-0,10
BITCOIN 1950466-5,35%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uzmanlardan Görme Yeteneğinin Kötüleşebileceği Nedenleri Açıkladılar
  • 46Haberler
  • Sağlık
  • Uzmanlardan Görme Yeteneğinin Kötüleşebileceği Nedenleri Açıkladılar

Uzmanlardan Görme Yeteneğinin Kötüleşebileceği Nedenleri Açıkladılar

ABONE OL
Nisan 9, 2024 22:01
Uzmanlardan Görme Yeteneğinin Kötüleşebileceği Nedenleri Açıkladılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1. Gözlük Değişiminde Görüşün Kötüleşebileceği

İngiltere ve Avustralya’daki göz doktorlarına göre, eski gözlüğünüzden yeniye geçtiğinizde görüşünüzde kötüleşme olabilir. Uzmanlara göre bu durum, alıştığınız net görüşten dolayı bulanık görüşe karşı daha az toleransınız olduğunu ve tekrar iyi görmek için gözlüklere ihtiyaç duyabileceğinizi gösteriyor.

2. Yanlış Numaralı Gözlüklerin Görüşü Kötüleştirebileceği

Göz sağlığı uzmanlarına göre, yanlış numaralı gözlükler takmak da görüşünüzü kötüleştirebilir. Doçent James Armitage’a göre, doğru reçeteye sahip olmamanız zamanla daha kötü görüş geliştirmenize neden olabilir. Araştırmalar, doğru reçeteyi kullanan bireylerin görme yeteneklerinin kötüleşmediğini göstermektedir.

3. Doğru Reçetenin Önemi

2004’teki bir araştırma, gereksiz yere reçeteli gözlük alan çocukların yüzde 19’una işaret ediyor. Yapılan çalışmalar, doğru reçeteye sahip olmayan bireylerin, gereğinden düşük numaralı gözlükler takarak görme yeteneklerini olumsuz etkilediğini ortaya koymaktadır.

Yakın zamandaki bir araştırma, Bangladeş’te işçilere okuma gözlüğü verilmesinin gelirlerinde yüzde 33’lük bir artışla ilişkili olduğunu gösteriyor. Bu sonuçlar, gözlüklerin doğru şekilde kullanılmasının ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.