DOLAR 32,4315 0.15%
EURO 34,5972 0%
ALTIN 2.384,260,18
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alzheimer Hastalığının Erken Teşhisi İçin Umut Veren Araştırma
  • 46Haberler
  • Sağlık
  • Alzheimer Hastalığının Erken Teşhisi İçin Umut Veren Araştırma

Alzheimer Hastalığının Erken Teşhisi İçin Umut Veren Araştırma

ABONE OL
Nisan 4, 2024 22:01
Alzheimer Hastalığının Erken Teşhisi İçin Umut Veren Araştırma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de Alzheimer Hastalığına Yönelik Yeni Bir Adım

BBC’nin haberine göre, University Collage London (UCL) ve Oxford Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında, Alzheimer hastalığının erken teşhis edilmesi ve tedaviye erişimin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Klinik Testler İçin 5 Bin Kişilik Kan Örneği

Yaklaşık 5 bin kişiden alınan kan örnekleriyle gerçekleştirilecek klinik testlerde, Oxford Üniversitesi araştırmacıları, kan örneklerinde “amyloid ve tau” gibi protein izlerini ve vasküler demans ile diğer demans türlerinin biyolojik belirtilerini arayacak.

Kan Testleriyle Demans Türlerinin Teşhisi

Uzmanlar, farklı demans hastalığı türlerinin farklı aşamalarda kan testleriyle tespit edilip edilemeyeceğini araştıracak. UCL’den araştırmacılar ise p-tau217 ölçümünün erken demans ve Alzheimer hastalığının teşhisinde ne kadar etkili olduğunu belirlemek için klinik deneyler yapacak.

Alzheimer Tedavisinde Erken Teşhisin Önemi

UCL’nin nöroloji profesörü Jonathan Schott, erken teşhisin Alzheimer tedavisindeki kritik önemine vurgu yaparak, yeni tedavilerin hastalığı yavaşlatabileceğini belirtti. Schott, araştırmanın hastalara adil ve eşit erişim sağlanması konusunda önemli kazanımlar sağlayabileceğini ifade etti.

Alzheimer gibi demans hastalıklarının vaktinde ve doğru şekilde teşhis edilmesinin tedavi sürecinde hayati önem taşıdığı biliniyor. Araştırmacılar, bu çalışmanın İngiltere’de önümüzdeki 5 yıl içinde Alzheimer teşhisinde kan testlerinin yaygınlaşmasına yardımcı olabileceğini umuyor.

Şu anda İngiltere’de, hastaların yalnızca yaklaşık üçte birine resmi olarak Alzheimer teşhisi konulabildiği belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.