DOLAR 32,4313 0.07%
EURO 34,5777 -0.14%
ALTIN 2.383,370,15
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnsanların Daha İyi Uyumasını Sağlayan Fiziksel Aktivite Araştırması
  • 46Haberler
  • Sağlık
  • İnsanların Daha İyi Uyumasını Sağlayan Fiziksel Aktivite Araştırması

İnsanların Daha İyi Uyumasını Sağlayan Fiziksel Aktivite Araştırması

ABONE OL
Nisan 5, 2024 22:02
İnsanların Daha İyi Uyumasını Sağlayan Fiziksel Aktivite Araştırması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teksas Üniversitesi’nden Yapılan Çalışmaya Göre:

Araştırmacılar, insanların günde en az 60 dakika fiziksel aktivite yaptıklarında gece daha iyi uyuduklarını tespit etti.

REM Uykusu ve Fiziksel Aktivitenin İlişkisi

Egzersizin, rüyaların gerçekleştiği REM uykusu süresini azalttığı belirlendi. Bazı bilim insanlarına göre, bu durum çoğu insanın kabus gördüğü döneme denk geliyor.

Çeşitli Egzersiz Türleri ve Etkileri

Fiziksel aktivite türleri, yoğun egzersizlerden (koşma, bisiklete binme) düşük yoğunluklu egzersizlere (yürüme, ev işleri) kadar değişebilir. Katılımcıların kalp atışlarını artıran her türlü aktivite, günlük egzersiz hedeflerine sayıldı.

Araştırma Detayları

Altı aylık bir süre boyunca 82 katılımcı üzerinde yapılan çalışmada, bilim insanları uyku kalitesi ve egzersiz süresi ile ilgili detayları yakalamak için akıllı saatleri kullandılar. Verileri analiz ederek, katılımcıların uykunun farklı aşamalarından ne zaman geçtiklerini ve günlük egzersiz miktarlarını belirlediler.

REM Uykusu ve Egzersiz İlişkisi

Araştırmacılar, egzersiz yaptıkları günlerde katılımcıların REM uykusunda daha az zaman harcadığını, ancak REM öncesi derin uyku aşamalarında daha fazla zaman geçirdiklerini buldu. Çalışma sonuçları, Scientific Reports dergisinde yayınlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.