DOLAR 32,3684 0.02%
EURO 34,8030 0.01%
ALTIN 2.394,35-0,09
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Randevu Sorununu Çözmek İçin Yeni Kararlar Aldı
  • 46Haberler
  • Sağlık
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Randevu Sorununu Çözmek İçin Yeni Kararlar Aldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Randevu Sorununu Çözmek İçin Yeni Kararlar Aldı

ABONE OL
Nisan 19, 2024 22:01
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Randevu Sorununu Çözmek İçin Yeni Kararlar Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hastanelerdeki Randevu Sorunu

Yurttaşların sıkça şikayet ettiği konulardan biri olan hastanelerden alınamayan randevular, uzun süreler sonraya verilmesiyle gündemde. Muayene için 3 ay, MR için 6 ay, ultrason için bir yıl gibi uzun bekleme süreleri hastaları zor durumda bırakıyor.

Fahrettin Koca’nın Açıklamaları

İstanbul’da düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Çalıştayı’na katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne kadar 18 bin 597 adet geleneksel ve tamamlayıcı tıp sertifikası verildiğini duyurdu. Bakan Koca, hastaların yaşadığı randevu sorununu çözmek adına kalıcı adımlar atacaklarını belirtti.

Yeni Tedbirler

Sağlık Bakanı Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki sorunları ele aldıklarını ve randevu bulma sıkıntılarını çözmek için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Randevu iptal süresini saat 23.59’a kadar sınırlayarak atıl kapasitenin önüne geçeceklerini ve hastaların randevu alabilmesini kolaylaştıracaklarını belirtti.

Çözüm Önerileri

Bakan Koca, randevu iptal edilmediği takdirde vatandaşların 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacağını, randevuya ikinci kez gelinmediğinde ise 15 gün boyunca tüm branşlardan randevu alınmayacağını duyurdu. Böylece, sağlık hizmetlerinden daha fazla vatandaşın yararlanmasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.