DOLAR 32,4296 0.07%
EURO 34,6348 -0.01%
ALTIN 2.387,240,31
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Migren ile Mücadelede Yaşam Tarzı Değişiklikleri Önemli

Migren ile Mücadelede Yaşam Tarzı Değişiklikleri Önemli

ABONE OL
Nisan 15, 2024 22:01
Migren ile Mücadelede Yaşam Tarzı Değişiklikleri Önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Migren Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Migren, yoğun baş ağrılarına neden olan, milyonlarca insanı etkileyen nörolojik bir hastalıktır. Türkiye’de her 6 kişiden biri migrenle mücadele etmektedir. Migren belirtileri arasında yorgun hissetme, belirli yiyeceklere özlem, ruh halinde değişiklikler, ense sertliği, görme sorunları, baş dönmesi ve konuşma zorluğu yer alabilir. Migren için kesin bir tedavi olmamakla birlikte, ışığa karşı hassasiyeti azaltmak için dinlenmek, karanlık bir odada yatmak gibi çözümler önerilmektedir.

Migreni Önlemek İçin Yaşam Tarzı Değişiklikleri

Migreni önlemek için yaşam tarzında yapılacak değişiklikler oldukça önemlidir. Migreni tetikleyen faktörleri bilmek ve onlardan kaçınmak, migren ataklarını azaltmaya yardımcı olabilir. Uygun bir baş ağrısı günlüğü tutmak, tetikleyicileri belirlemek adına önemli olabilir. Bazı gıdalar migreni tetikleyebileceği için, tüketilen yiyecek ve içeceklerin not alınması faydalı olabilir. Ayrıca, yeterli su içmek, kafein ve alkol tüketimini sınırlamak da migren ağrılarını azaltabilir. Sağlıklı kilo, düzenli beslenme, düzenli egzersiz, iyi bir uyku düzeni ve stres yönetimi de migreni önlemede etkili olabilecek faktörler arasındadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.