DOLAR 32,4531 0.22%
EURO 34,6615 0.17%
ALTIN 2.386,760,29
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Erkeklerde Düşük Testosteronun 10 Belirtisi

Erkeklerde Düşük Testosteronun 10 Belirtisi

ABONE OL
Nisan 6, 2024 22:01
Erkeklerde Düşük Testosteronun 10 Belirtisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1. Düşük Seks Dürtüsü

Dr. Helen L. Bernie, testosteronun libidonun ana itici gücü olduğunu vurguluyor. Düşük cinsel istek, testosteron eksikliğinin yaygın semptomlarından biridir.

2. İktidarsızlık

Dr. Bernie, ereksiyon için testosterona ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Testosteron seviyesi düşükse ereksiyon sorunu yaşanabilir.

3. Depresyon

Uzmanlar düşük testosteronun ruh halini olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Testosteron eksikliği depresyona neden olabilir.

4. Bellek Sorunları

Androjen reseptörlerinin zayıf hafızaya yol açabileceği belirtiliyor. Testosteronun hafıza üzerinde olumlu etkisi olduğu biliniyor.

5. Tükenmişlik

Dr. Bernie, testosteronun motivasyon ve enerji seviyesini belirlediğini ifade ediyor. Düşük testosteronlu erkeklerde enerji düzeyinde azalma ve yorgunluk görülebilir.

6. Azalan Kas Kütlesi

Testosteronun kas büyümesini teşvik ettiği ve kas kaybını engellediği biliniyor. Testosteron seviyesi düştükçe kas kütlesinde azalma meydana gelebilir.

7. Artan Karın Yağı

Uzmanlar, karın çevresindeki yağ birikiminin düşük testosteronun bir belirtisi olabileceğini belirtiyor. Obez erkeklerde yapılan incelemeler, düşük testosteronun karın bölgesindeki yağ birikimini artırabileceğini gösteriyor.

8. Zayıf Kemikler

Testosteronun östrojene dönüştürülerek kemik sağlığını koruduğu biliniyor. Düşük testosteron seviyeleri kemiklerin incelmesine ve osteoporoz riskinin artmasına neden olabilir.

9. Diyabet

Testosteronun insülin ile ilişkili olduğu ve vücudun enerji dengesinde rol oynadığı ifade ediliyor. Düşük testosteron seviyeleri insülinin etkinliğini azaltarak diyabet riskini artırabilir.

10. Kalp Hastalığı

Bazı araştırmalar düşük testosteron seviyelerinin kalp hastalığı riskini artırabileceğini gösteriyor. Testosteronun kan damarlarını açarak kalp sağlığını olumlu etkilediği düşünülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.