DOLAR 32,5086 0.35%
EURO 34,7221 0.34%
ALTIN 2.400,770,88
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YSK’nin Abdullah Zeydan Kararı Hakkında Gerekçesi Detaylandırdı
  • 46Haberler
  • Gündem
  • YSK’nin Abdullah Zeydan Kararı Hakkında Gerekçesi Detaylandırdı

YSK’nin Abdullah Zeydan Kararı Hakkında Gerekçesi Detaylandırdı

ABONE OL
Nisan 6, 2024 20:02
YSK’nin Abdullah Zeydan Kararı Hakkında Gerekçesi Detaylandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığının Karşılıklı İşleyişi

16 sayfalık gerekçede, Abdullah Zeydan hakkındaki yasaklı hakların geri verilmesine ilişkin sürecin detaylarına yer verildi. Adalet Bakanlığı’nın talebine rağmen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gereğini yerine getirmediği belirtildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi Kararları İrdelendi

29 Mart 2024 tarihinde verilen ve daha önceki kararın kaldırılmasını öngören Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi kararının YSK tarafından hukuki değerden yoksun bulunduğu vurgulandı. Bu kararın henüz kesinleşmediği ve geçerliliğini sürdüren ilk kararın hala yürürlükte olduğu belirtildi.

YSK’nin Kesinleşmeyen Kararı Üzerine İncelemesi

Gerekçede, Yargıtay içtihatlarına atıf yapılarak, yasaklanmış hakların geri verilmesine ilişkin kararların istinaf veya temyiz yoluyla değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının henüz kesinleşmediği durumda mazbatanın teslim edilmesine ilişkin kararın hukuki açıdan ele alındığı ifade edildi.

Abdullah Zeydan’a Mazbatanın Teslim Edilme Süreci

Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın aldığı kararın YSK tarafından kaldırılarak mazbatanın Abdullah Zeydan’a verilmesine hükmedildiği hatırlatıldı. Bu süreçte DEM Parti’nin de yargıya başvurduğu belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.