DOLAR 32,2453 0.19%
EURO 35,1464 0.11%
ALTIN 2.465,14-0,09
BITCOIN 2099159-0,85%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Begit İstifa Etti
  • 46Haberler
  • Gündem
  • Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Begit İstifa Etti

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Begit İstifa Etti

ABONE OL
Nisan 29, 2024 20:06
Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Begit İstifa Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstifa Gerekçesi Dışarıdan Yönetilme Girişimi

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde görev yapan DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Begit, istifa kararını kamuoyuna basın toplantısıyla duyurdu. Begit, seçimlerden sonra belediyenin dışarıdan yönetilme girişimleri nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Mehmet Begit’in Açıklamaları

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen belediye başkanlığı seçimlerinde desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunan Begit, “Bu seçim, en farklı oy ile alınmış bir başkanlık seçimidir. Halkımız bize inanmış ve güvenmiştir. Biz de bu inançla görevimize başladık.” dedi.

Begit, “Özellikle bir grup tarafından bayrağa, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul edemeyiz. Dışarıdan yönetme baskılarına karşı direnç göstermeye kararlıyım. Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir.” şeklinde konuştu.

“Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir.” diyen Begit, “Bu sebeplerden dolayı DEM Parti’den 4 encümen arkadaşımla birlikte istifa ediyorum. Birecik Belediye Başkanlığı görevime encümen arkadaşlarımla birlikte bağımsız olarak devam ediyoruz. Birecik halkının emrindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.