DOLAR 32,2149 0.05%
EURO 35,0111 -0.04%
ALTIN 2.506,60-0,14
BITCOIN 22405680,07%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM Genel Kurulu’nda Edanur Gezer’in Ölümü Tartışıldı
  • 46Haberler
  • Gündem
  • TBMM Genel Kurulu’nda Edanur Gezer’in Ölümü Tartışıldı

TBMM Genel Kurulu’nda Edanur Gezer’in Ölümü Tartışıldı

ABONE OL
Nisan 30, 2024 20:05
TBMM Genel Kurulu’nda Edanur Gezer’in Ölümü Tartışıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP Milletvekili Adem Yıldırım’ın Açıklamaları

AKP İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşma yaparak, Küçükçekmece’deki parkta meydana gelen ve 5 yaşındaki Edanur Gezer’in hayatını kaybettiği olayı gündeme getirdi. Yıldırım, İBB’nin kazdığı ve su dolu çukura düşen Edanur’un ölümüne dikkat çekerek, “Edanur çocuğumuzu burada cinayete kurban verdik” dedi. Ayrıca, CHP’li belediyeyi eleştirerek, “CHP’nin açtığı çukur yok, İstanbul’un can güvenliği yok” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekillerinden Tepkiler

Adem Yıldırım’ın konuşması sırasında CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül tepki göstererek, “CHP’nin açtığı çukur, diyor ya. Ya, sizin açtığınız çukurlar bitmedi. CHP’nin açtığı çukur yok” şeklinde karşılık verdi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da, “31 Mart’a kadar o iftiraları yaptınız, cevabını aldınız” diyerek Yıldırım’a yanıt verdi.

CHP’nin Eleştirileri

CHP’li vekiller, siyasi polemiğin bir çocuğun ölümü üzerinden yapılmasını eleştirerek, Yıldırım’ı suçlamaya devam etti. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Yavrunun ölümü üzerinden siyaset yapmayın, ayıptır, yazıktır, günahtır. Eğer gerçekten samimiyseniz, önceki olayları da hatırlayın, iş kazalarını da düşünün” dedi.

CHP, TBMM Genel Kurulu’nda Edanur Gezer’in ölümü üzerinden siyasi tartışmalara son verilerek, idarenin hizmet kusurlarının araştırılması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.