DOLAR 32,4884 -0.07%
EURO 34,8432 -0.03%
ALTIN 2.419,43-0,09
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saul ‘Canelo’ Alvarez vs John Ryder: Meksikalı şampiyon, tartı sırasında hayranlarını çılgına çevirdi
  • 46Haberler
  • Gündem
  • Saul ‘Canelo’ Alvarez vs John Ryder: Meksikalı şampiyon, tartı sırasında hayranlarını çılgına çevirdi

Saul ‘Canelo’ Alvarez vs John Ryder: Meksikalı şampiyon, tartı sırasında hayranlarını çılgına çevirdi

ABONE OL
Mayıs 6, 2023 05:40
Saul ‘Canelo’ Alvarez vs John Ryder: Meksikalı şampiyon, tartı sırasında hayranlarını çılgına çevirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Saul 'Canelo' Alvarez ve John Ryder tartı sırasında yan yana duruyor
Alvarez (solda) IBF, WBA, WBO ve WBC unvanlarını Ryder’a karşı savunmaya çalışacak
mekan: Akron Stadyumu, Guadalajara Tarih: 6 Mayıs Cumartesi
Kapsam: 7 Mayıs Pazar günü 04:00 BST’den itibaren BBC Radio 5 Live ve BBC Sport web sitesinde ve uygulamasında radyo yorumu

Saul ‘Canelo Alvarez, Guadalajara’daki Teatro Degollado’da muhteşem bir tartı ile memleketindeki binlerce hayranı çılgına çevirdi.

Meksikalı, tartışmasız süper orta sıklet tacını Cumartesi günü İngiliz John Ryder’a karşı savundu.

Şampiyon, tam olarak 12. (168 lb) sınırdaydı ve Ryder 11.99 (167 lb) ile marjinal olarak altındaydı.

32 yaşındaki Alvarez, “Halkımla burada olduğum için mutluyum” dedi. “Herkesi seviyorum, hayranlarımı seviyorum.”

34 yaşındaki Ryder, yaygın olarak boksun yüzü olarak kabul edilen dört sıklet dünya şampiyonuna karşı çok zayıf.

Londralı şöyle dedi: “Kendimi iyi hissediyorum. Tüm bunları aradan çıkarmak güzel. Geri dön, sıvı al, takviye yap ve yarın gece gitmeye hazırlan.”

“Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim” – Hearn

Cuma günü erken saatlerde yakınlardaki bir otelde halka veya medyaya açık olmayan resmi bir tartı kapalı kapılar ardında düzenlendi.

O öğleden sonra, oldukça uygun bir şekilde, çarpıcı tiyatroda tamamen gösteri amaçlı bir törensel tartı yapıldı.

Sadece 800 kişi kapasiteli, kırmızı ve altın rengi duvarları, klasik sanat eserleri ve Yunan mitolojisi tanrılarının duvar resimleriyle dolu gösterişli binaya yalnızca belirli sayıda -çoğunlukla yerel okul çocukları- davet edildi.

Alvarez, “Çocukların benim tarafımdan motive olabildikleri ve bana saygı gösterebildikleri için mutluyum. Bu benim için harika. Bundan gurur duyuyorum,” dedi.

Her iki adam da teraziye çıkmadan önce, daha sonra Guadalajara’da dikilecek olan bir ağacın sulanması, kazanana verilecek altın zeytin çelengi şeklindeki tacın takdimi ve kalabalığın favorilerinden bazılarını çalan bir mariachi grubu vardı.

Bir düzineden az Ryder hayranı, biri dövüşçünün takma adına saygı duruşunda bulunan goril işareti takıyordu, gürültücü Meksikalı hayranlar tarafından boğuldu.

Alvarez, alameti farikası olan ipek tasarımcı pijamalarını giydi ve tiyatro patlarken kızı ön sırada Meksika bayrağını dalgalandırdı.

Ancak dışarıdaki katılım muhteşem bir manzaraydı. Meydanda binlerce hayran sıraya girdi. Alvarez’den parmaklıklar ve büyük bir polis mevcudiyetiyle ayrılan grup, “Vamos” sloganları attı. [let’s go]Canelo’.

Tartıldıktan sonra Saul 'Canelo' Alvarez'in arabasını çevreleyen hayran medyası
Tartının ardından hayranlar ve medya, Alvarez’in arabasını kuşattı

Fotoğrafçılar, yayıncılar ve bazı hayranlar, kaçmaya çalışırken şampiyonun arabasının etrafını sardı.

Organizatör Eddie Hearn, “Bu çılgınlık. Bizi Guadalajara sokaklarında gezdiren polis eskortlarından boynum koptu,” dedi.

“Kahramanına bir göz atmak için asılı duran insanlar var. Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Şehir yarın gece patlayacak.

“Bu, boks tarihinde gördüğünüz en harika atmosferlerden biri olacak.”

‘Ryder tehlikeli’

Kasım ayında Briton Zach Parker’a karşı WBO geçici şampiyonluğunu kazanan Ryder, Alvarez’in kemeri için zorunlu yarışmacı.

Alvarez, “Onun iyi bir dövüşçü olduğunu biliyorum, bu fırsatı uzun süredir isteyen biri,” dedi. “O tehlikeli bir dövüşçü – solak. Ama ben birçok kez bu pozisyonda bulundum. Hazırım.”

Spordaki başarılarına rağmen, Alvarez’in artık en iyi döneminde olmayabileceğine dair bazı öneriler var.

Hafif ağır siklete yükseldi ve Mayıs 2022’de şampiyon Dimitry Bivol tarafından geride bırakıldı.

Hafif-ağır siklette bir dünya şampiyonluğu kazanmış olmasına rağmen, Alvarez’in doğal dövüş ağırlığı bu değil ve Ryder rakibinin elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünmüyor.

“Hiç de değil,” dedi. “Bivol olağanüstü bir yetenek. Canelo’dan 175 lb’ye kadar olan adımı biraz tuhaf buldum. Bivol daha büyüktü, daha gençti, daha tazeydi.”

Eylül ayında Alvarez, rakibi Gennady Golovkin’i üçleme maçlarında puanlarla yendi, ancak birçok kişi onun durarak kazanmasını bekliyordu. Maçın ardından Alvarez sol elinden ameliyat oldu.

Ryder, “Golovkin dövüşü eziciydi – herkesin beklediği nakavtı alamadı. Ama yine de onu ikna edici bir şekilde yendi,” dedi.

“Ancak Canelo’nun nasıl çıkacağını, depoda ne kaldığını ve son bilek ameliyatıyla ilgili uzun süredir devam eden sorunlar olup olmadığını bilmiyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.