DOLAR 32,5156 0.39%
EURO 34,8047 0.53%
ALTIN 2.402,180,94
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in İran’a Karşı Karşı Saldırı Planı Onaylandı
  • 46Haberler
  • Dünya
  • İsrail’in İran’a Karşı Karşı Saldırı Planı Onaylandı

İsrail’in İran’a Karşı Karşı Saldırı Planı Onaylandı

ABONE OL
Nisan 12, 2024 17:05
İsrail’in İran’a Karşı Karşı Saldırı Planı Onaylandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ve Mossad İran’a Karşı Hazırlıklı

İsrail’de ordu ile dış istihbarat teşkilatı Mossad’ın, İran’ın ülkeye muhtemel saldırısı durumunda yapılacak karşı saldırı planını onayladığı bildirildi. Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre, ABD ve İsrail orduları arasındaki koordinasyon artarken, İsrail ordusu ve Mossad, İran’ın İsrail’e saldırması durumunda karşı saldırı planında anlaştı.

İran’ın İntikam Niyeti

İran’ın üst düzey komutanlarının öldürüldüğü saldırının intikamını alma niyetinden vazgeçmeyeceği belirtilen haberde, İran’dan gelebilecek bir saldırıya karşı İsrail’in hazırlıklı olduğu vurgulandı. İsrail, 1 Nisan’da İran’a ait Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti.

ABD ve Almanya’dan Destek Açıklamaları

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, “İran’ın saldırı tehdidine karşı ABD’nin tam desteğini” iletti. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile yaptığı görüşmede, İsrail’e karşı muhtemel misillemeyi diplomatik misyonların dokunulmazlığını ve uluslararası hukuku ihlal eden bir eylem olarak değerlendirmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.