DOLAR 32,3435 0.18%
EURO 35,2001 0.01%
ALTIN 2.246,130,13
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nescafé ve Paşabahçe’den sürdürülebilir iş birliği İkonik Nescafé Gold fincanı ilk defa Türkiye’de geri dönüştürülmüş camdan üretiliyor
  • 46Haberler
  • Dünya
  • Nescafé ve Paşabahçe’den sürdürülebilir iş birliği İkonik Nescafé Gold fincanı ilk defa Türkiye’de geri dönüştürülmüş camdan üretiliyor

Nescafé ve Paşabahçe’den sürdürülebilir iş birliği İkonik Nescafé Gold fincanı ilk defa Türkiye’de geri dönüştürülmüş camdan üretiliyor

ABONE OL
Şubat 15, 2022 09:18
Nescafé ve Paşabahçe’den sürdürülebilir iş birliği İkonik Nescafé Gold fincanı ilk defa Türkiye’de geri dönüştürülmüş camdan üretiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Dünyada kahveyi sürdürülebilir kaynaklardan saygı ile üreten, kahvenin lideri Nescafé, bunu ikonik cam kahve fincanıyla taçlandırıyor. Nescafé ve Türkiye’nin lider cam ev eşyası markası Paşabahçe iş birliğiyle Nescafé Gold fincanı geri dönüşüm kutularından toplanan camlardan üretilmeye başladı.

 

Türkiye’nin en sevilen kahve markası Nescafé, kahveyi sürdürülebilir kaynaklardan saygı ile üreten ilk ve en büyük marka olarak bu yaklaşımının kapsamını genişletiyor ve tüketicilerine daha fazlasını sunmaya hazırlanıyor. Nescafé’nin Paşabahçe ile yaptığı iş birliği çerçevesinde Nescafé Gold ikonik cam kahve fincanı artık geri dönüştürülmüş camdan üretiliyor.

Nescafé Gold kahve bardaklarının üretimi için Nescafé ve Paşabahçe arasındaki iş birliği ilk olarak 2019 yılında başladı. Nescafé Türkiye öncülüğünde başlayan bu ortaklık Nestlé’nin global pazarı içinde de büyüyerek devam etti. İlk etapta aralarında Çin, Sırbistan, Romanya, Fas ve İtalya’nın da bulunduğu toplam 25 ülke için yıllık yaklaşık 3 milyon bardak üretimi gerçekleştirilmesi için anlaşan iki büyük marka bu yıl iş birliğine sürdürülebilirliği de dahil etti. Böylece Paşabahçe’nin %100 geri dönüştürülmüş cam ürünlerinden oluşturduğu cam ev eşyası koleksiyonu Aware Collection’ın bir parçası olarak Nescafé Gold bardakları üretilmeye başlandı. Bardaklar Nescafé’nin “Nescafé Gold Geri Dönüştürülmüş Bardak Hediyeli” paketinde satışa sunuluyor.

 

Nescafé doğadaki karbon emisyonunu 15 ton azalttı

Nescafé, kahvenin geleceğini tehdit eden iklim değişikliği, bitkilerdeki ekin hastalıkları, su kıtlığı ve şehre göç sonucu tarım alanlarının terk edilmesi gibi faktörlerin önüne geçerek kahve içmeye devam etmek ve kahveyi gelecek nesillere aktarmak amacıyla 2010 yılında NESCAFÉ Planı oluşturdu. Marka o günden bu yana “Saygıyla Üretilir” diyerek 600 bin çiftçiye nitelikli kahve yetiştirme eğitimi verdi ve 235 milyon kahve fidesi dikti.

Şimdi çevreye değer veren bu sürdürülebilirlik vizyonunu daha da genişletiyor. Nescafé, Paşabahçe tarafından geri dönüştürülmüş camdan üretilen Gold kahve fincanının yanı sıra Gold kahve ve bardağın birlikte ambalajlandığı karton kutunun da geri dönüştürülmüş kartondan üretilmesini sağlıyor. Bununla birlikte Nescafé bu dönüşüm sürecine tüketiciyi de dahil ediyor. Tüketiciler “Nescafé Gold Geri Dönüştürülmüş Bardak Hediyeli” ürününü satın aldıklarında ambalaj üzerinde “Sen de bu dönüşümün bir parçası ol ve kutumuzu geri dönüştür” tavsiyesiyle karşılaşıyorlar. Böylece kartonun geri dönüşüm kutularına atılarak yeniden hammadde olarak kullanılması mümkün oluyor. Cam ve kartonların geri dönüştürüldüğü bu proje sayesinde doğadaki karbon emisyonu 15 ton azaltıldı.

Nestlé Türkiye Nescafé İş Birimi Genel Müdürü Hüseyin Necdet Kalkan, iş birliğine ilişkin değerlendirmesinde “Nescafé olarak 10 yılı aşkın süredir, kahvemizi gelecek nesillere taşımak amacıyla ‘Saygıyla Üretilir’ diyerek sürdürülebilirlik esasına göre üretiyoruz. Kahvemiz çekirdekten fincana ulaşana kadar tüm süreçlerin sürdürülebilir ve çevreyle dost olması en önemli kriterlerimizden. Dolayısıyla Nescafé Gold bardaklarının geri dönüştürülmüş camdan üretilmesi için Paşabahçe ile imza attığımız bu iş birliği bizler için çok değerli. Bu sayede sadece doğadaki karbon ayak izimizi azaltmakla kalmıyor, tüketicilerimiz nezdinde farkındalık da yaratıyoruz. Fayda odaklı bu proje ile ürünleriyle 140’dan fazla ülkeye ulaşan ve Türkiye’yi dünyada temsil eden en önemli markalardan biri olan Paşabahçe ile yan yana gelmekten ayrıca mutluluk duyuyoruz” dedi.

Şişecam İletişim Koordinatörü Arzu Özcan projeyle ilgili olarak; “Hammaddeden nihai ürüne değer zincirinin her alanına yansıttığı sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm süreçlerinin kalbine koyan Şişecam’ın cam ev eşyası alanındaki lider markası Paşabahçe, 3 yıla yakın süredir kahve sektörünün lideri Nescafé’nin global bardak tedarikçisi konumunda. Geçtiğimiz yıl yüzde 100 geri dönüştürülmüş camdan üretilen ve karbon ayak izini azaltan Aware adlı özel koleksiyonumuzu Paşabahçe markası aracılığıyla tüketicilerimiz ile buluşturmuştuk. Büyük ilgi gören bu özel teknolojiyi şimdi de Nescafé Gold fincanlarında uygulamaya başlıyor, sürdürülebilirliği estetik ve stil ile bir araya getiriyoruz. Bu yolla kahve içme keyfine keyif katarken yeni hammadde ihtiyacını bertaraf edip endüstriyel atık miktarını azaltıyoruz. Ayrıca, sonsuz kez, kalite kaybı olmadan yüzde 100 geri dönüştürülebilen ve bu özelliğiyle en sürdürülebilir malzeme olan cam ile hayatına dokunduğumuz tüketicilerimizi gelecek nesillere sağlıklı bir gezegen bırakmanın önemi konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Nescafé ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinden ve iki markanın da sürdürülebilirlik yaklaşımları ile uyumlu olan projenin hayata geçmesinden büyük mutluluk duyuyoruz ” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.