DOLAR 32,2444 -0.01%
EURO 34,8263 0.41%
ALTIN 2.420,271,14
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Peskov’tan ABD ve Ukrayna Açıklaması

Peskov’tan ABD ve Ukrayna Açıklaması

ABONE OL
Nisan 25, 2024 17:14
Peskov’tan ABD ve Ukrayna Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Peskov, ABD’nin Ukrayna’ya Füze Teslimatını Değerlendirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel’in, Ukrayna’ya uzun menzilli balistik füzelerin gizlice teslim edildiği yönündeki açıklamasını değerlendiren Peskov, “ABD ve Avrupalıların eylemleri zaten açık ve öngörülebilir. Bir konuyu detaylı konuşmaya başladıkları anda teslimat yapılıyor demek.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Duruşu ve Tedbirleri

Peskov, ABD Kongre üyeleri ve senatörlerinin söz konusu sevkiyatların ABD yasalarına uygun olup olmadığını denetleme hakkına sahip olduğunu belirtti. Rusya’nın, ABD tarafından dondurulmuş Rus varlıklarına el konulması durumunda ne tür adımlar atacağı yönündeki soruya Peskov, “Bunu açıklamayacağız. Bunu çıkarlarımıza en uygun şekilde yapacağız. Elbette, çıkarlarımızı koruyacağız.” şeklinde yanıtladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.