DOLAR 32,1475 -0.06%
EURO 35,0318 -0.2%
ALTIN 2.457,42-0,41
BITCOIN 21225602,72%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Görüşmeleri Devam Ediyor
  • 46Haberler
  • Dünya
  • İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Görüşmeleri Devam Ediyor

İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Görüşmeleri Devam Ediyor

ABONE OL
Nisan 29, 2024 17:12
İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Görüşmeleri Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mısır’ın İsrail ve Hamas Arasındaki Arabuluculuk Çabaları

Katar merkezli “Al-Araby Al-Jadeed” gazetesinin haberine göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Mısır’ın başkenti Kahire’de esir takası görüşmeleri devam ediyor.

Mısır’ın İsrail Müzakere Heyetini Davet Etmesi

Mısır’ın, Gazze’deki İsrailli esirlerin salıverilmesi için yapılması beklenen görüşmelere İsrail müzakere heyetini davet ettiği bildirildi. Görüşmelere Hamas yetkililerinin katılmasının da beklendiği aktarıldı.

Esir Takası Görüşmelerinde Beklentiler

Mısırlı kaynaklara dayandırılan haberde, davetin süreci hızlandırmayı ve Kahire’yi ziyaret edecek Hamas heyetinin önerilerinin değerlendirilmesini amaçladığı kaydedildi. Mısırlı bir kaynak, “Davet edilen İsrail heyetinin, karar almadan veya resmi pozisyon sunmadan, Hamas’ın taleplerine yanıt vermekle yetkilendirilmesi bekleniyor.” dedi.

Geçmiş Esir Takası Girişimleri

Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil, Gazze’de geçici ateşkes ve esir takası görüşmeleri için Tel Aviv’e gitmişti. İsrail müzakere heyeti, Gazze’deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlamayı amaçlayan bir öneriyi Güvenlik Kabinesi’ne sunmuştu.

Söz konusu teklifte “İsrail’in, kadınlar, yaşlılar ve ciddi sağlık sorunları olan hastaların bulunduğu 33 esirin serbest bırakılmasını talep edeceği” öne sürülmüştü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.