DOLAR 32,5049 0.35%
EURO 34,7540 0.4%
ALTIN 2.407,801,17
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’den Önemli Değerlendirmeler
  • 46Haberler
  • Dünya
  • AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’den Önemli Değerlendirmeler

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’den Önemli Değerlendirmeler

ABONE OL
Nisan 16, 2024 17:04
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’den Önemli Değerlendirmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borrell’den İran-İsrail Gerilimi ve Diğer Bölgesel Konularda Açıklamalar

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Fransız gazetesi Le Monde’a verdiği röportajda, Rusya-Ukrayna Savaşı, Gazze’deki durum ve İran-İsrail gerilimine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Borrell, İran’ın İsrail’e yönelik gerilimi düşürme çağrısı yaptıklarını ve bölgesel çatışmanın kimseye fayda sağlamayacağını vurguladı.

İran-İsrail Gerilimi ve AB’nin Tutumu

Borrell, İran’ın İsrail’e karşı hava saldırısının ardından AB’nin gerginliği azaltma ve çatışmayı önleme hedefi doğrultusunda çalıştığını belirtti. İran’ın saldırısının ardından AB’nin İran Devrim Muhafızlarına yönelik yaptırım ihtimalini değerlendirdiğini ifade etti. Ancak Borrell, AB üyesi ülkelerden birinin Devrim Muhafızlarının terör eylemlerine karışması gerektiğini ve şu ana kadar böyle bir durum olmadığını söyledi.

Ukrayna ve Gazze Konularında Avrupa Birliği’nin Durumu

Borrell, Filistin meselesi için tek çözümün iki devletli çözüm olduğunu belirtirken AB’nin gücünün birliğinden geldiğini ancak Gazze konusunda Avrupalıların arasında derin ayrılıklar olduğunu üzüntüyle belirtti. Ayrıca Ukrayna’ya yönelik destek konusunda da AB ülkeleri arasında farklılıklar olduğunu ve üye ülkelerin daha fazlasını yapabileceğini vurguladı.

Borrell, İsrail ve İran arasındaki gerginliğin yükselmesiyle birlikte AB’nin siyasi hedefinin çatışmanın tırmanmasını engellemek olduğunu ve çözümün diyalog yoluyla olabileceğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.