DOLAR 32,2619 0.03%
EURO 34,8482 0.43%
ALTIN 2.421,951,21
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Karadeniz’de Doğal Gaz Arama Çalışmalarını Yoğunlaştırıyor
  • 46Haberler
  • Ekonomi
  • Türkiye Karadeniz’de Doğal Gaz Arama Çalışmalarını Yoğunlaştırıyor

Türkiye Karadeniz’de Doğal Gaz Arama Çalışmalarını Yoğunlaştırıyor

ABONE OL
Şubat 10, 2024 19:04
Türkiye Karadeniz’de Doğal Gaz Arama Çalışmalarını Yoğunlaştırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadeniz’de Doğal Gaz Rezervi 710 Milyar Metreküpe Çıktı

Karadeniz’de doğal gaz arama ve üretim çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetler sonucunda Türkiye, toplam gaz rezervini 710 milyar metreküpe çıkardı. Türkiye, yeni keşifler yapmak için çabalarını arttırıyor. Sakarya Gaz Sahası’nda günlük 2,7 milyon metreküp gaz üretimi sağlanırken Zonguldak açıklarında sondaj ve sismik arama gemileri çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, gaz potansiyeli olan noktalarda arama faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Denizlerde Üretime Odaklanılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamada bu yıl denizlerde üretime odaklanılacağına ve keşif umutlarının olduğuna işaret etti.

Karadeniz, Enerji Kaynakları Açısından Büyük Potansiyel Taşıyor

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener, Karadeniz’in enerji kaynakları açısından büyük potansiyel taşıdığını belirtti. Akyener, bölgede yapılan yoğun sismik çalışmalar sonucunda potansiyel yapılar tespit edildiğini ve test süreçlerine geçilmesi gerektiğini söyledi. Bu süreçte sondaj yapılması gerektiğini vurguladı.

Karadeniz Yüksek Potansiyel Barındırıyor

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Karataş, Karadeniz’de bazı petrol sızıntılarının tespit edildiğini söyledi. Jeolojik araştırmalar neticesinde petrolün ve doğal gazın hangi noktalarda biriktiğinin tespit edilmesinin önemli olduğunu belirtti. ABD kaynaklı bazı jeolojik araştırma verilerine göre Karadeniz’de 1 trilyon metreküp civarında doğal gaz rezervi olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin Denizlerdeki Enerji Filosu

Türkiye’nin denizlerde doğal gaz ve petrol arama çalışmalarına yönelik enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor. Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han sondaj gemileri ile Barbaros Hayrettin Paşa ve MTA Oruç Reis sismik arama gemileri faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin denizlerini karış karış tarayan bu filonun, önümüzdeki yıllarda yeni gemilerle büyütülmesi hedefleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.