DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Rüşvet Suçlamasıyla Gözaltına Alındı
  • 46Haberler
  • Dünya
  • Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Rüşvet Suçlamasıyla Gözaltına Alındı

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Rüşvet Suçlamasıyla Gözaltına Alındı

ABONE OL
Nisan 24, 2024 17:13
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Rüşvet Suçlamasıyla Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov, FSB Tarafından Gözaltına Alındı

Rusya’nın Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov, Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından rüşvet almakla suçlanarak gözaltına alındı. Ivanov, 2016 yılından bu yana Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Ivanov’un Durumu ve Mahkeme Kararı

Moskova’nın Basmanny Bölge Mahkemesi, Ivanov’un 23 Haziran’a kadar gözaltında tutulmasına karar verdi. Mahkeme görüntülerinde, 48 yaşındaki Ivanov’un üniformalı bir şekilde cam bir kafesin içinde durduğu görüldü. Ivanov, suçsuz olduğunu iddia etse de, suçlu bulunması durumunda 15 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Rusya Yolsuzlukla Mücadele Vakfı ve İddialar

Geçtiğimiz aylarda vefat eden Rus muhalefet lideri Alexei Navalny’nin başkanlığını yaptığı Rusya Yolsuzlukla Mücadele Vakfı, Ivanov ve ailesinin lüks yaşam tarzına ilişkin iddialarda bulunmuştu. Vakıf, Ivanov’un yatları, helikopterleri, Fransız Rivierası ziyaretleri, elmas alımları ve Moskova’da 19. yüzyıldan kalma bir malikane gibi lüks harcamalar yaptığını iddia etmişti.

Forbes Dergisi ve Ivanov’un Durumu

Forbes dergisi, Ivanov’u Rusya’nın güvenlik yapılarındaki en zengin kişilerinden biri olarak listelemişti. Devlet haber ajansı TASS’a göre Ivanov hakkındaki soruşturma uzun bir süredir devam ediyordu ve FSB’nin askeri karşı istihbarat biriminin de konuyla ilgilendiği belirtiliyor. Ivanov, suçlamalarla ilgili süreci yakından takip etmeye devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.