DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran Dışişleri Bakanı: “İsrail’in İHA’ları Çocuk Oyuncaklarına Benziyor”
  • 46Haberler
  • Dünya
  • İran Dışişleri Bakanı: “İsrail’in İHA’ları Çocuk Oyuncaklarına Benziyor”

İran Dışişleri Bakanı: “İsrail’in İHA’ları Çocuk Oyuncaklarına Benziyor”

ABONE OL
Nisan 20, 2024 17:03
İran Dışişleri Bakanı: “İsrail’in İHA’ları Çocuk Oyuncaklarına Benziyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın Açıklamaları

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail’in İran’ın İsfahan kentine düzenlediği öne sürülen saldırıda kullanılan insansız hava araçlarına (İHA) ilişkin ilginç ifadeler kullandı.

İran’ın Tepkisi ve İsrail’e Karşı Duruşu

Abdullahiyan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısına katılmak üzere gittiği New York’ta basın mensuplarına yaptığı açıklamada İsrail’in İran’a düzenlediği iddia edilen saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsfahan’da kullanılan silahları çocuk oyuncaklarına benzetti ve İran’ın tepki göstermeyeceğini belirtti. Ancak İsrail’in ciddi bir saldırıda bulunması durumunda, İran’ın çok daha şiddetli bir yanıt vereceğini vurguladı.

İran Basınının Haberleri

19 Nisan sabahı İran Hava Kuvvetleri Üssü’ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesleriyle ilgili İran basınında çıkan haberlerde, hava savunma sisteminin devreye girmesi sonucu 3 mini İHA’nın imha edildiği belirtilmişti. ABD’li yetkililere dayandırılan haberlerde ise İsrail’in İran topraklarına saldırı düzenlediği iddia edilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.