DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20712310,58%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hintli Petrol Rafinerileri, Sovcomflot’a Ait Tankerleri Kabul Etmeme Kararı Aldı
  • 46Haberler
  • Ekonomi
  • Hintli Petrol Rafinerileri, Sovcomflot’a Ait Tankerleri Kabul Etmeme Kararı Aldı

Hintli Petrol Rafinerileri, Sovcomflot’a Ait Tankerleri Kabul Etmeme Kararı Aldı

ABONE OL
Mart 24, 2024 19:01
Hintli Petrol Rafinerileri, Sovcomflot’a Ait Tankerleri Kabul Etmeme Kararı Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaptırımların Etkisi

2022 yılında başlayan Ukrayna savaşı sonrasında Moskova’nın Çin’den sonra en büyük ikinci müşterisi olan Hintli petrol rafinerileri, yaptırımların yarattığı risk nedeniyle artık devlet tarafından işletilen Sovcomflot’a ait tankerleri kabul etmeyecek.

ABD’nin Yaptırımları

Ekim ayından bu yana ABD, Rus ham petrolünü taşıyan daha geniş tanker filosuna yönelik yaptırımları artırmıştı. ABD ve müttefiklerinin temel politika hedeflerinden biri olan Rusya’nın petrol gelirlerini kademeli olarak daraltma potansiyeline sahip.

40 Tankere Yaptırım Uygulandı

2023 yılının ekim ayından bu yana ABD, 40 ayrı Rus petrol tankerine yaptırım uyguladı. Energy Aspects isimli danışmanlık şirketinde uzman olan Richard Bronze, “Rusya’nın özellikle Hindistan’a yönelik ihracatında artan baskı hissediliyor.” ifadelerini kullandı.

Analistlerin Değerlendirmesi

New York’taki Eurasia Group analistlerinden Greg Brew, “ABD’nin hem Rus ham petrolü hem de ihracatı üzerindeki yaptırım baskısının arttığını kesinlikle görüyoruz.” açıklamasında bulundu. ABD Hazine Sözcüsü ise, “Küresel petrol alıcılarının Sovcomflot ile iş yapmaya istekli olmamasını memnuniyetle karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın Rafine Yakıt Satışında Düşüş

Moskova için bir başka darbe de rafine yakıt satışında ortaya çıktı. Kpler’in verilerine göre 17 Mart’a kadar olan 10 gün içinde ortalama 6,2 milyon varil Rus dizeli piyasaya sürüldü. Bu rakam 2017’den bu yana görülen en yüksek seviye olarak kayda geçti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.