DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

20:17

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Türkiye’nin En Kaliteli Petrolü İçin Yeni Adım: Koca Yusuf
  • 46Haberler
  • Ekonomi
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Türkiye’nin En Kaliteli Petrolü İçin Yeni Adım: Koca Yusuf

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Türkiye’nin En Kaliteli Petrolü İçin Yeni Adım: Koca Yusuf

ABONE OL
Nisan 28, 2024 19:04
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Türkiye’nin En Kaliteli Petrolü İçin Yeni Adım: Koca Yusuf
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koca Yusuf, Gabar’da Türkiye’nin En Kaliteli Petrolünü Bulmak İçin Göreve Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 bin metre sondaj kapasitesine sahip olan Koca Yusuf, Gabar’da Türkiye’nin en kaliteli petrolünü bulmak için göreve başladı. BOTAŞ Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi’nden TIR’lara yüklenerek Gabar’a getirilen Koca Yusuf’un kurulumu tamamlandı. Gabar’daki Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başlayan Koca Yusuf’un Türkiye’yi günlük 100 bin varil üretim hedefine yaklaştıracağı belirtiliyor.

Yerli Üretim Koca Yusuf’un Özellikleri

Koca Yusuf, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2016 yılında başlatılan “Koca Yusuf TP1500” projesi kapsamında geliştirildi. 2021 yılında imalatı tamamlanan Koca Yusuf, uluslararası standartlarda, rekabetçi yerli modüler sondaj kulesi olarak öne çıkıyor. Toplamda 43,2 metre kule ve 7,6 metre masa yüksekliğine sahip olan Koca Yusuf, hidrolik silindir kule kaldırma yöntemiyle çalışıyor. Bugüne kadar 5 başarılı sondajı tamamlayan Koca Yusuf’un, Türkiye’nin yeraltı zenginliklerini keşfetme ve ülke ekonomisine katkı sağlama hedefi bulunuyor.

Bakan Bayraktar’dan Açıklamalar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada, Koca Yusuf’un Gabar’da başlattığı çalışmaların yanı sıra Diyarbakır, Şırnak, Van ve Hakkari gibi farklı lokasyonlarda da araştırmalar yapacaklarını belirtti. Bakan Bayraktar, Türkiye’nin yeraltı zenginliklerini keşfetme konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, bölgeyi kalkındırarak cazibe merkezi haline getireceklerini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.