DOLAR 32,3180 -0.11%
EURO 34,8160 -0.05%
ALTIN 2.404,240,47
BITCOIN %
İstanbul
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emtia Piyasasında Geçen Hafta Neler Yaşandı?

Emtia Piyasasında Geçen Hafta Neler Yaşandı?

ABONE OL
Şubat 19, 2024 19:04
Emtia Piyasasında Geçen Hafta Neler Yaşandı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed Faiz İndirimi Beklentileri ve Emtia Piyasası

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi beklentilerinin ötelenmesine rağmen, ekonomik aktivitenin güçlenmesi ve Çin kaynaklı yükselişler ile devam eden jeopolitik risklere karşı emtia piyasasında hafif yükseliş eğilimi görüldü.

Altın ve Diğer Değerli Metallerdeki Durum

Geçen hafta altın, ABD’de enflasyon beklentilerinin aşılmasının etkisiyle 2 bin doların altına geriledi. Dolar talebinin artması ve yüksek tahvil faizleri altının fiyatını aşağı çekerken, gümüş, paladyum ve platin değer kazandı.

Metaller ve Talep

Bakır, kurşun, alüminyum, nikel ve çinko gibi baz metallerde geçen hafta yükseliş eğilimi hakimdi. ABD’deki imalat endekslerindeki olumlu gelişmeler metallerde talebin arttığına işaret etti.

Enerji ve Tarım Gruplarındaki Değişimler

Brent petrolün değer kazanmasına rağmen, doğal gazın değer kaybetmesi dikkat çekti. Orta Doğu’daki gerginlikler petrol fiyatlarını etkilerken, tarım grubunda buğday, mısır, pamuk, kakao, şeker ve kahve fiyatlarında dalgalanmalar yaşandı.

Genel Görünüm ve Beklentiler

Emtia piyasasında yaşanan olaylar ve ekonomik veriler, analistlerin değerlendirmelerine göre, Çin’deki tatil dönemi sonrasında talebin artabileceği ve metallerdeki yükselişin devam edebileceği yönünde.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.