DOLAR 32,3592 -0.4%
EURO 34,8020 -0.07%
ALTIN 2.396,06-1,09
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ECB, Para Politikası Faiz Oranlarını Sabit Tutma Kararı Aldı
  • 46Haberler
  • Ekonomi
  • ECB, Para Politikası Faiz Oranlarını Sabit Tutma Kararı Aldı

ECB, Para Politikası Faiz Oranlarını Sabit Tutma Kararı Aldı

ABONE OL
Nisan 11, 2024 19:02
ECB, Para Politikası Faiz Oranlarını Sabit Tutma Kararı Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (ECB), para politikası kararına ilişkin yapılan açıklamada, Bankanın faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldığı belirtildi. ECB’nin yılın üçüncü toplantısında refinansman faizini yüzde 4,50, mevduat faizini yüzde 4 ve marjinal fonlama faizini yüzde 4,75‘te sabit tuttuğu açıklandı.

En Yüksek Seviyede Sabit Tutuldu

ECB, art arda beşinci kez 3 temel politika faizini sabit tutarak faiz oranlarını euro tarihindeki en yüksek seviyede kalmaya devam ettirirken, Temmuz 2022’den itibaren art arda 10 toplantıda faiz oranlarını toplamda 450 baz puan artırmıştı. ECB’nin faiz kararında, enflasyonun gıda ve ürün fiyatlarındaki gerileme nedeniyle güç kaybetmeye devam ettiği ve finansman koşullarının kısıtlayıcı olduğu vurgulandı.

Enflasyon Hedefine Kararlılıkla Yaklaşılıyor

Açıklamada, ECB’nin orta vadede yüzde 2‘lik enflasyon hedefini yakalamak için kararlı olduğu belirtilirken, faiz oranlarının enflasyonla mücadele sürecine önemli katkı sağladığına dikkat çekildi. ECB Yönetim Konseyi’nin para politikası kısıtlamalarını belirlemek için veriye dayalı bir yaklaşım benimseyeceği ve varlık satın alma programı portföyünün azaltılmasına devam edileceği bildirildi.

Yönetim Konseyi, pandemi acil satın alma programı kapsamında vadesi dolan menkul kıymetlerden elde edilen anapara ödemelerini yeniden yatırıma dönüştürmeyi ve portföyü aylık 7,5 milyar euro kadar azaltmayı planladığını açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.