DOLAR 32,5086 0.39%
EURO 34,7650 0.47%
ALTIN 2.412,221,36
BITCOIN 1863415-5,44%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Biden, Netanyahu Hükümetini Gazze’deki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  • 46Haberler
  • Dünya
  • Biden, Netanyahu Hükümetini Gazze’deki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi

Biden, Netanyahu Hükümetini Gazze’deki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi

ABONE OL
Nisan 10, 2024 17:04
Biden, Netanyahu Hükümetini Gazze’deki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biden’ın Univision Kanalına Verdiği Mülakat

ABD Başkanı Joe Biden, İspanyolca yayın yapan Univision kanalına verdiği mülakatta, İsrail Başbakanı Netanyahu hükümetinin Gazze’deki tutumunu sert bir dille eleştirdi.

Biden’ın Değerlendirmesi

Biden, Netanyahu’yu Gazze’deki eylemlerinden dolayı eleştirerek, “Yaptığı şeyin bir hata olduğunu düşünüyorum. Yaklaşımına katılmıyorum.” açıklamasında bulundu.

İnsani Yardım Çağrısı

Biden, İsrail’e Gazze’de acil ateşkes sağlanması ve insani yardımlara erişime izin verilmesi çağrısında bulunarak, “(Gazze’deki) İnsanların tıbbi ve gıda ihtiyaçlarını karşılamamak için hiçbir mazeret olamaz. Bunun hemen yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Biden’ın Netanyahu’ya Yönelik Çağrısı

ABD Başkanı Biden, 4 Nisan’da yaptığı telefon görüşmesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya, “Gazze’de acil ateşkes sağlanması” ve “İsrail’in bu konuda ateşkese yönelik adım atması” çağrısında bulunmuştu.

Vurgulanan Hususlar

Biden, görüşmede, Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşunun işçilerinin öldürülmesini de gündeme getirerek, WCK ve diğer insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırıların ve Gazze’deki insani durumun “kabul edilemez” olduğunu vurgulamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.