DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BAE’nin Mısır ve Türkiye’ye Yatırım Anlaşmaları Karşılaştırması
  • 46Haberler
  • Ekonomi
  • BAE’nin Mısır ve Türkiye’ye Yatırım Anlaşmaları Karşılaştırması

BAE’nin Mısır ve Türkiye’ye Yatırım Anlaşmaları Karşılaştırması

ABONE OL
Şubat 24, 2024 19:03
BAE’nin Mısır ve Türkiye’ye Yatırım Anlaşmaları Karşılaştırması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAE’nin Mısır ile Yaptığı Yatırım Anlaşması

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ekonomik krizdeki Mısır ile dün imzaladığı doğrudan yatırım anlaşması, Temmuz 2023’te Türkiye ile imzalanan anlaşmadan farklılık gösteriyor. BAE devlet yatırım fonu olan Abu Dabi Kalkınma Holdingi’nin (ADQ) Mısır’da diğer projelere ek olarak 35 milyar dolar değerinde doğrudan yatırım yapacağı duyuruldu. Sermaye girişinin en geç iki ay içinde olacağı belirtiliyor.

Mısır Anlaşmasında Somut Takvim

Mısır’da “ülke tarihinin en büyük doğrudan yatırım anlaşması” imzalandı. Mısır’ın kuzeybatısındaki Ras el-Hikme bölgesine BAE’nin 35 milyar dolarlık yatırım yapacağı belirtiliyor. İki aşamada gerçekleşecek yatırım kapsamında turizm, şehirleşme ve emlak alanlarında projeler hayata geçirilecek.

Türkiye’ye Yapılan Yatırım Anlaşması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Temmuz 2023’teki Abu Dabi ziyaretinde imzaladığı 51 milyar dolarlık anlaşmada net bir takvim bulunmuyordu. Henüz net bir yatırım gerçekleşmedi. BAE’nin 2023 yılı sonuna kadar Türkiye’ye tahvil ihracı yoluyla 8,5 milyar dolarlık borç aktaracağı belirtilmişti ancak bu para henüz gelmedi.

Bu kapsamda BAE ile Türkiye arasındaki anlaşma askıya alınarak, Türkiye daha ucuz seçenekleri araştırmaya başladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.