DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Abant Gölü Milli Parkı’nda Yaban Hayvanları Müzesi

Abant Gölü Milli Parkı’nda Yaban Hayvanları Müzesi

ABONE OL
Mart 28, 2024 21:02
Abant Gölü Milli Parkı’nda Yaban Hayvanları Müzesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Abant Gölü Milli Parkı’nda Yaban Hayvanları Müzesi Oluşturuldu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü, 2013 yılında Abant Gölü Milli Parkı’nda Ziyaretçi Tanıtım Merkezi bünyesinde yaban hayvanları müzesi oluşturdu.

Yaban Hayvanları Müzesindeki Sergilenen Türler

Müzenin ilk yıllarında 2 ayı, 3 karaca, 1 atmaca, 2 şahin ve 2 gelincik sergilenmeye başlandı. Zamanla farklı türlerde ölen hayvanlar da tahnit edilerek sergilenmeye başlandı.

Ziyaretçi İlgi Odağı: 5 Milyon 760 Bin Ziyaretçi

10 yıl içinde 21 farklı türe ait 33 hayvanın sergilendiği müze, 5 milyon 760 bin ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçiler, Abant Gölü Milli Parkı’nı gezdikten sonra müzeye gelerek yaban hayvanları hakkında bilgi sahibi oluyor.

Doğa Sevgisi ve Bilinçlendirme Amacıyla Oluşturulan Müze

Müzede yaban hayvanlarının tahnit edilmiş halleri sergilenerek, gelecek nesillere hayvanları koruma bilincinin ve doğa sevgisinin aşılanması hedefleniyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürü Mustafa Gözler’in Açıklamaları

Mustafa Gözler, ziyaretçilerin doğada göremedikleri yaban hayvanlarını müzede yakından görme şansı bulduklarını belirterek, insanların hayvanları gördüklerinde şaşırdıklarını ve bu sayede doğa sevgisinin geliştiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.