DOLAR 32,2653 0.07%
EURO 34,7775 -0.01%
ALTIN 2.401,00-0,33
BITCOIN %
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Lisesi Yolda

Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Lisesi Yolda

ABONE OL
Nisan 26, 2024 18:11
Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Lisesi Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Düzenlenen Çalıştayda Yapay Zeka Lisesi Planları

İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, Teknopark İstanbul’da gerçekleşen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk yapay zeka lisesinin hayata geçirilme hedefinin olduğunu belirtti. Aydın, yapay zekanın günlük hayatta giderek daha fazla kullanıldığına işaret ederek, bu alanın gelecekte büyük önem taşıyacağının altını çizdi.

Geleceğin Teknolojik Rekabetinde Öncü Bir Rol

Aydın, yapay zeka lisesinin gençleri bilimsel ve teknolojik gelişmelere hazırlayarak ülkenin küresel ölçekte teknolojik rekabette öncü konuma gelmesini hedeflediklerini vurgulayarak, bu alanda nitelikli eğitim alacak gençlerin önemine dikkat çekti.

Gençlerin İyi Eğitilmesi Gerektiği Vurgusu

Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Özyurt ise yapay zekanın fırsatları, kolaylıkları, tehditleri ve tehlikelerine değinerek, ülke gençlerinin bu alanda iyi yetiştirilmesi gerektiğini belirtti. Özyurt, yapay zeka lisesinin kurulması için ellerindeki bilgi birikimini paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Derin Kurgu Tehlikesine Dikkat Çekildi

İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şebnem Özdemir ise yapay zeka alanında oluşturulan derin kurgunun (deepfake) tehlikelerine dikkat çekerek, bu alanda gençlere iyi bir etik, ahlak ve vicdan eğitimi verilmesi gerektiğini vurguladı. Özdemir, yapay zeka ile oluşturulan içeriklerin toplumu kaosa sürükleyebileceği uyarısını yaptı.

Çalıştayda, yapay zeka lisesinin içeriği ve müfredatı üzerinde görüşmeler yapılırken, çıkan sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacağı ve onaylanması durumunda Yapay Zeka Lisesinin bu yıl içerisinde Teknopark İstanbul’da kurulacağı belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.