DOLAR 32,3099 0.12%
EURO 34,7721 0.17%
ALTIN 2.399,880,29
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mısır Sağlık Bakanı: Mısır-Türkiye İlişkileri Yeniden Güçleniyor
  • 46Haberler
  • Dünya
  • Mısır Sağlık Bakanı: Mısır-Türkiye İlişkileri Yeniden Güçleniyor

Mısır Sağlık Bakanı: Mısır-Türkiye İlişkileri Yeniden Güçleniyor

ABONE OL
Şubat 16, 2024 17:04
Mısır Sağlık Bakanı: Mısır-Türkiye İlişkileri Yeniden Güçleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mısır’da Bulunan Türk Hekimlerini Bakanlıkta Kabul

Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar, organ nakliyle ilgili uluslararası bir konferans için Mısır’da bulunan Türk hekimlerini bakanlıkta kabulünün ardından açıklama yaptı. Bakan Abdulgaffar, Türk heyetini karşılayan kurulun başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

“Mısır-Türkiye İlişkileri Yeniden Güçleniyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyaretini “tarihi bir ziyaret” olarak nitelendiren Bakan Abdulgaffar, bu ziyaretin Mısır-Türkiye ilişkilerinin yeniden güçlendiğine yönelik bir mesaj olduğunu belirtti. Abdulgaffar, Mısır ve Türkiye ilişkilerinin eskisi gibi güçlü hale gelmeye başladığını vurguladı.

Türkiye ile Yapılan Çalışmalar

Bakan Abdulgaffar, Türkiye ile yapılan çalışmalara da değindi ve Gazze olaylarının başlamasından bu yana Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği ile ciddi bir koordinasyon içinde olduklarını söyledi. Halid Abdulgaffar, Türk Kızılay, AFAD ve Türk uzman doktor heyetlerini kabul ettiklerini ve Mısır’da bulunan yaralıları Türkiye’ye gönderdiklerini belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanının Türkiye Ziyareti

Bakan Abdulgaffar, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin nisan ayında Türkiye’ye yapacağı ziyarette, iki ülke arasında farklı alanlarda önemli anlaşmaların imzalanmasını beklediklerini ifade etti. Abdulgaffar, sağlık sektöründe özellikle Mısır-Türk Dostluk Hastanesi’nin inşa edilmesini beklediklerini söyledi.

Mısır ve Türkiye’nin İşbirliği Beklentisi

Türkiye ve Mısır’ın bölgenin iki büyük ülkesi olduğunu dile getiren Halid Abdulgaffar, sağlık başta olmak üzere birçok alanda daha verimli ve geniş çaplı anlaşmaların imzalanmasını beklediklerini ifade etti. Abdulgaffar, Türkiye’nin davetine icabet etmesinden dolayı teşekkür etti.

Türk Hekimlerinin Mısır’daki Çalışmaları

Türkiye Organ Nakli Vakfı tarafından düzenlenen bir konferansa katılmak üzere Mısır’da bulunan Türk hekimleri Mısır’da ağırlanmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Bakan Abdulgaffar, Mısır ve Türk toplumlarının araştırma, bilimsel çalışma ve tedavi alanlarında büyük işbirliğine başladığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.