DOLAR 32,5597 0.25%
EURO 34,7026 -0.19%
ALTIN 2.486,710,10
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Justin Suh ve Hideki Matsuyama Memorial’da sıcak vuruşlara biniyor
  • 46Haberler
  • Spor
  • Justin Suh ve Hideki Matsuyama Memorial’da sıcak vuruşlara biniyor

Justin Suh ve Hideki Matsuyama Memorial’da sıcak vuruşlara biniyor

ABONE OL
Haziran 3, 2023 01:23
Justin Suh ve Hideki Matsuyama Memorial’da sıcak vuruşlara biniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DUBLIN, Ohio — Justin Suh, Memorial’da 6-under 66 için sözleşme imzaladı ve ardından medyayla konuşmak için birkaç durakta bulundu. Golf sopası tüm zaman boyunca onunla kaldı, ki bu muhtemelen akıllıcaydı.

Cuma günü, 10 fit veya daha uzun mesafeden sekiz vuruş yaptığında, onu gözünün önünden ayırmak istemeyebilir.

Suh, 18’inde son bir kuş yaptı ve bu ona eski şampiyon Hideki Matsuyama karşısında tek atışlık bir üstünlük sağladı ve iki kez Memorial şampiyonu Patrick Cantlay bir atış daha geride kaldı.

Suh, “İlk delikte, kenarda 12 fitlik bir açı yaptım. Sopanın devam etmesiyle güvenimi bir şekilde korudum,” dedi.

Daha uzun vuruşlarından ikisi paradan tasarruf edecekti ve Muirfield Köyü’nde başka bir güneşli, sıcak öğleden sonra yol boyunca pek çok kuş vardı.

Matsuyama ve Cantlay sabah oynadı, Jack Nicklaus’un kurduğu parkuru tüm yıl favorileri arasında gören iki oyuncu. Matsuyama’nın vuruşu, Suh’un öğleden sonra ürettiğine eşitti, turnuvanın en iyisi 65’e giden yolda büyük kuş vuruşları yaptı.

Matsuyama, “Bu vuruşları 7 ve 8’de yapmak çok büyüktü,” dedi. “Bugün bazı iyi kurtarıcı vuruşlar yaptım. Parkur, özellikle de yeşiller sert oynuyor. Yeşiller şimdikinden daha da sertleşirse, bu hafta sonu zorlu olacak. Ama bugün, vuruşlar geldi ve bu yüzden Tatmin oldum.”

Cantlay, tee’den green’e – genellikle Muirfield Village’da başarılı olan golf markası – yine mükemmeldi ve 67’ye yetecek kadar vuruş yaptı. Birkaçı kupanın kenarını yaktı. Ayrıca 17 numarada sahanın arkasından 15 metrelik bir kuş vuruşu yaptı.

Kurs, adil bir denge olmasına rağmen, bir vuruş hakkında daha kolay oynadı. Her iki günde de sabah dalgası nispeten sakin ve sıcaktı, öğleden sonra dalgası rüzgar ve ısı aldı.

Suh, ilk PGA Tour unvanını hedeflediği için haftaya girerken 8-under 136 idi.

PGA Turu, onu 2019’da Güney Kaliforniya’da oynarken amatör olarak 1 numaraya ulaşan Suh’un yer aldığı güçlü bir üniversite sınıfıyla paketledi; Cal’dan Collin Morikawa; ABD Amatör şampiyonu Viktor Hovland ve Oklahoma Eyaletinden Matthew Wolff.

Profesyonel olduktan sonraki haftalar içinde Wolff ve Morikawa, PGA Tour kazananları oldular. Hovland çok geride değildi. Suh eksik kesiklere başladı, bileğinden sakatlandı ve farklı bir yol izledi. Anlık başarılarını izlemenin zor olmadığını söyledi.

Suh, “Onlar ne kadar iyi yaparlarsa benim için neredeyse daha iyi olur diye düşündüm. Çünkü benimle aynı yıldalar. Onlar yapabilirlerse, ben de yapabilirim. Bu yüzden biraz daha fazla güven getirdi” dedi. “Üç yıl boyunca ne yaptıklarını gerçekten düşünmedim. Daha iyi olmak için ne yapmam gerektiğini biliyordum ve üniversitede olduğumdan beri aynı şeyleri yapmaya devam ettim.

“Bence herkes kendi yolunda.”

Suh, geçen yıl Korn Feribot Turu puanları unvanını kazandı ve yükseliş trendinde – Honda Classic’te mücadele etti, The Players Championship’te ilk 10’a girdi ve daha önce PGA Championship haftasonuna girerken liderden iki kişiydi. bocalama

Başka bir güçlü test olmalı.

Matsuyama, 2014’te Muirfield Köyü’nde ilk PGA Turu unvanını kazandı ve boyun yaralanmasıyla yavaşlayan bir yılda geri dönmesi ona duygusal bir kıvılcım veriyor. Cantlay’in her yere uyan bir oyunu var ama Anma Yemeği’ni seviyor ve bu gösteriyor.

David Lipsky (69), Cantlay’e 138’in altında 6’da katıldı.

Dört atış geride kalan grup arasında Rory McIlroy (68) ve Jon Rahm (70) vardı.

McIlroy çoğunlukla bitirişinden memnundu. Perşembe günü iyi oynadı, ancak topu bir sığınağın yamacındaki kalın çimlerde asılı kaldığında, 18. delikte üçlü bir umacıya yol açarak iyi işini silip ona 72 verdiğinde korkunç bir kırılma yaşadı.

Bu sefer 68’lik bir skorla güçlü bir şekilde bitirdi ve bu da onu hafta sonuna giden karışıma dahil etti.

“Dün yaptığım her şey hakkında iyi hissettim” dedi. “18 yaşında bir kötü ara verdim. Bu yüzden gerçekten bu golf turnuvasına liderlik etmekten bir atış uzaktaymışım gibi hissediyorum. … O şanssız ayrılığın, diğer her şeyin oldukça iyi gittiği gerçeğini gizlemesine izin veremem.”

Rahm, arka arkaya umacılarla açıldı ve sonunda yoluna çıkan kuş fırsatlarını bekleyerek rotada kaldı. Yolun geri kalanında umacısız oynadı, par 5’lerde iki kuş aldı ve menzile girmek için 18’inde bir kuşla kapandı.

Rahm, “Öğleden sonra çok az oyuncunun umacısız oynayacağını varsaymalısınız, bu yüzden işe gitmeli ve yaklaşan boşluklardan yararlanmalısınız,” dedi.

Kesinti 147 üzerinden 3’tü ve Scottie Scheffler sayıyı yaptı.

Dünya sıralamasında 1 numaraya geri dönen Scheffler, tüm yılı 12. sıradan daha kötü bitirmedi. Bu seriyi canlı tutmak biraz çalışma gerektirecek, bazı vuruşlardan bahsetmiyorum bile. Kesinti yapan 66 oyuncu arasında son sırada yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.