DOLAR 32,2814 0.04%
EURO 34,9597 -0.12%
ALTIN 2.446,610,03
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere’de Filistin’e Destek Eylemi

İngiltere’de Filistin’e Destek Eylemi

ABONE OL
Ocak 6, 2024 21:42
İngiltere’de Filistin’e Destek Eylemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Londra’da Göstericiler İşçi Partisi Ofisi Önünde Toplandı

İngiltere’de, Gazze’de yaşanan çatışmaları protesto etmek amacıyla Noel dönemi dışında her cumartesi toplanan göstericiler, başkent Londra’da eylem yaptı. Eylemciler, İsrail’e destek veren ve Gazze’deki ateşkes çağrılarını desteklemeyen İşçi perabet Partisi lideri Keir Starmer ve milletvekili Tulip Siddiq’in ofisi önünde toplandı.

İsrail’in Saldırıları Arttı

Eylemde konuşan Camden Filistin Dayanışma Kampanyası Başkanı Sabby Sagall, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını arttırdığını belirtti. Sagall, İsrail’in 1947’den bu yana etnik temizlik politikası izlediğini ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yapılan başvurunun olumlu bir adım olduğunu ifade etti. Ayrıca Sagall, bir Yahudi olarak Filistin halkını desteklediğini vurguladı.

Soykırıma Destek Veren Politikalar Eleştirildi

Savaşı Durdur Koalisyonu perabet giriş Başkan Yardımcısı Andrew Murray, İngiltere ve ABD hükümetlerinin İsrail’in soykırım politikalarını desteklediğini ve görmezden geldiğini söyledi. Murray, İsrail’in Gazze’yi yaşanmaz hale getirdiğini ve İngiliz hükümetinin bu durumu silahlandırarak ve destekleyerek örtbas ettiğini belirtti. Ayrıca Murray, İsrail’in Londra Büyükelçisi Tzipi Hotovely’yi ırkçılıkla suçlayarak ülkeden çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Gazze’deki Sağlık Hizmetlerinin Durumu

Emekli bir doktor olan Jonathan Flaxman, Gazze’deki sağlık çalışanları ve sağlık hizmetlerine ilişkin bilgiler paylaştı. Flaxman, Gazze’deki hastanelerin çoğunun işlevsiz hale geldiğini ve bölgede sağlık hizmeti veren kurumların azaldığını söyledi. İsrail’in hastaneleri hedef aldığını ve sağlık çalışanlarına bilinçli bir şekilde saldırdığını belirten Flaxman, birçok sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini ifade etti.

İşçi Partisi Liderine Karşı Hareket

Kendilerine “Corbyn’den İlham Alan Sosyalist İttifak” adını veren bir grup, İşçi Partisi lideri Keir Starmer’a karşı bağımsız bir aday çıkararak onu düşürmek için çalışma başlattı. Eylemde konuşan ittifak gönüllüsü Koulla, Starmer’ın ateşkes çağrısı yapmamasının öfke yarattığını ve Gazze’de ateşkes isteyen milyonlarca kişinin olduğunu söyledi. Koulla, yeni bir milletvekili seçmek için 26 bin oy gerektiğini belirtti.

Eski bir İşçi Partisi üyesi olan ve kampanyaya destek veren Phil Davidson, Starmer’ın parlamentoya girmemesi için çalıştığını ve onun demokrasi ve demokratik değerler için bir tehdit olduğunu söyledi. Davidson, seçim bölgesinde insanlığı ön plana çıkaran bir milletvekili istediklerini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.