DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2024 MSÜ Sınav Sonuçları Erken Açıklandı

2024 MSÜ Sınav Sonuçları Erken Açıklandı

ABONE OL
Mart 21, 2024 18:04
2024 MSÜ Sınav Sonuçları Erken Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MSÜ Sınav Sonuçlarına Erişim ve Kontrol

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2024 MSÜ değerlendirme işlemleri tamamlandı ve sınav sonuçları 1 hafta önce açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi ve mobil uygulamalarından öğrenebilirler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek olup, sonuçlar ÖSYM internet sitesinde ilan edilen bilgilere göre kesin kabul edilecektir. Ayrıca, adayların sonuç belgelerini doğrulamak için “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” kullanılmaktadır.

MSÜ Sınavına Katılım Koşulları

MSÜ sınavına katılmak isteyen adaylar, Harp Okulları için YKS’nin 1. Oturumu olan TYT’ye ve 2. Oturumu olan AYT’ye, Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise TYT’ye girmeleri gerekmektedir. Harp Okullarına kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına ise sadece erkek öğrenci alınacaktır.

MSÜ Cevap Kağıtları ve Soruları Erişime Açıldı

3 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 MSÜ sınavında adayların cevap kâğıtları ve soruları ÖSYM’nin resmi internet sitesinden erişime açıldı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sınavda kullandıkları cevap kâğıdını, işaretlemelerini ve doğru cevapları görebilirler. Ayrıca, her soru için doğru cevabı ve adayın verdiği cevabı detaylı bir şekilde görebilirler.

MSÜ Hakkında Bilgi

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumudur. Üniversite bünyesinde çeşitli askeri eğitim kurumları bulunmaktadır ve eğitim-öğretime Hava Harp Okulu’nda başlamıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.