DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı Açılış Töreninde Konuştu
  • 46Haberler
  • Gündem
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı Açılış Töreninde Konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı Açılış Töreninde Konuştu

ABONE OL
Mart 17, 2024 20:02
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı Açılış Töreninde Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapıda Yapılan Yatırımlarla İstanbul Trafiği Rahatlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, yapılan yatırımların İstanbul trafiğine ciddi katkı sağladığını vurguladı.

Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı’nın Önemi

Bakan Uraloğlu, 118 metrelik iki köprü ve bağlantı yolları ile 950 metreye ulaşan Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı’nın bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol standardında inşa edildiğini belirterek, bölgedeki ulaşımı daha verimli hale getirdiklerini ve seyahat süresini önemli ölçüde kısalttıklarını dile getirdi.

Önemli Tasarruf ve Çevreci Projeler

Uraloğlu, yeni kavşağın İstanbul’un trafik yoğunluğunu azaltarak yıllık 44 milyon lira tasarruf sağlayacağını, ayrıca çevreci bir proje olarak karbonmonoksit salınımını azaltarak çevreye katkı sağladıklarını söyledi.

İstanbul’un Ulaşım Altyapısına Yapılan Yatırımlar

Bakan Uraloğlu, son 22 yılda İstanbul’un ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 1 trilyon 177 milyar lira yatırım yapıldığını ve İstanbul’un modernizasyonu için demir yolu ve kent içi raylı sistem projeleriyle çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İstanbul’un Havacılık Potansiyeli

Uraloğlu, İstanbul’un havacılık alanında dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline geldiğini ve havaalanlarındaki kapasite artışlarıyla bu alandaki potansiyeli daha da güçlendirdiklerini aktardı.

Geleceğe Yönelik Projeler

Bakan Uraloğlu, İstanbul’un ulaşım ağını güçlendirmek amacıyla yapımı devam eden projeler hakkında bilgi vererek, şehrin kara yolu ulaşımına katkı sağlayacak önemli yatırımların devam ettiğini vurguladı.

İstanbul’un Gelişimi İçin Devam Eden Çalışmalar

Uraloğlu, İstanbul’un gelişimine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve şehrin ulaşım altyapısının sürekli olarak modernize edildiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.