DOLAR 32,2614 0.06%
EURO 35,0867 0.19%
ALTIN 2.506,330,25
BITCOIN 2135687-1,18%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim-İş Sendikası Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni Protesto Etti
  • 46Haberler
  • Eğitim
  • Eğitim-İş Sendikası Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni Protesto Etti

Eğitim-İş Sendikası Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni Protesto Etti

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 18:10
Eğitim-İş Sendikası Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni Protesto Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim-İş Sendikası, Maarif Modeli’ni Protesto Etmek İçin Eylem Düzenledi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni geri çekilmesi talebiyle eylem gerçekleştirdi. Sendika üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde toplanarak sloganlar atıp protesto etti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay Çağrı Yaptı

Eylemde konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, eğitim sisteminde yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekerek, cuma günü 81 ilde iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Özbay, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin laik ve bilimsel eğitime aykırı olduğunu vurgulayarak taslağın geri çekilmesi için imza kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Özbay: “Müfredat İdeolojik Bir Bakış Açısını Yansıtıyor”

Özbay, yeni müfredat taslağının eğitim sistemini ideolojik bir bakış açısıyla şekillendirme tehlikesi taşıdığını, bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşarak ezberci bir anlayışı teşvik ettiğini ifade etti. Eğitimin Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet’e aykırı olamayacağını belirten Özbay, müfredatın içinde Atatürk’ün bulunmadığı bir yapılanmanın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Sendika Üyeleri Siyah “Şiddete Hayır” Kokartları Taşıdı

Eylemde, siyah “Şiddete Hayır” kokartları taşıyan sendika üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim müfredatında Atatürk ve Cumhuriyet’in olmamasını protesto etti. Eylem öncesinde Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmüştü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.