Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, eğitim, adalet, eşitlik, merhamet ve küresel barışın teşviki için güçlü bir araç olan İstanbul Eğitim Zirvesi’nin açılış konuşmasını yaptı. Zirvenin ana temasının bu değerler etrafında şekillendiğini belirten Akgün, özellikle çocuklar ve savunmasız gruplara yönelik şiddeti kınadı ve eğitimin bu tür adaletsizliklere karşı umut yaratabileceğine vurgu yaptı.
Akgün, Türkiye Maarif Vakfı’nın yenilikçi yaklaşımından bahsederek, yapay zeka derslerinin öğrencilere sunulduğunu ve eğitimin hızla değişen dünyaya adapte olması gerektiğini belirtti. Ancak bu değişim sürecinde merhamet, empati ve kolektif erdemin eğitimin temelinde olması gerektiğine vurgu yaptı.
Türkiye Maarif Vakfı’nın amacının akademik mükemmeliyet ve ahlaki bütünlüğü bir arada temsil eden bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Akgün, Türkçe öğretiminin kültürel anlayış ve diyalog için bir köprü olduğunu ifade etti. Vakıf, öğrencileri küresel bir dünyada karşılıklı saygı, dostluk ve kültürel çeşitliliğe teşvik etmeyi amaçlıyor.
4. İstanbul Eğitim Zirvesi, dünya genelinde eğitim alanında önemli bir etki yaratacak dinamik tartışmalar ve oturumlarla dünya çapında çözümler geliştirmeyi hedefliyor. Eğitimin geleceği, sosyal adalet, devletin eğitimdeki rolü gibi konuların ele alındığı zirve, uluslararası alanda önemli eğitim uzmanlarını bir araya getiriyor.
İstanbul Eğitim Zirvesi, eğitimin dünya genelindeki mevcut durumunu ve geleceğini bilimsel verilere dayalı olarak ele alarak, eğitimde adil ve sürdürülebilir toplumlar inşa etmenin yollarını arıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.