DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22381022,01%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

WNBA Güç Sıralaması 2023: Griner geri dönüyor, Stewart yıldızları ve Sky büyük bir sıçrama yapıyor
  • 46Haberler
  • Spor
  • WNBA Güç Sıralaması 2023: Griner geri dönüyor, Stewart yıldızları ve Sky büyük bir sıçrama yapıyor

WNBA Güç Sıralaması 2023: Griner geri dönüyor, Stewart yıldızları ve Sky büyük bir sıçrama yapıyor

ABONE OL
Mayıs 24, 2023 00:41
WNBA Güç Sıralaması 2023: Griner geri dönüyor, Stewart yıldızları ve Sky büyük bir sıçrama yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Phoenix Mercury pivotu Brittney Griner’ın resmi “tekrar hoşgeldin”inin WNBA’nın en büyük hikayesi olduğu bir açılış haftasonunun ardından, Chicago Sky, ESPN’nin WNBA Güç Sıralamasında ligin en büyük taşıyıcısıydı.

Sky, Minnesota Lynx ve Mercury’ye karşı yol galibiyetinin ardından altı sıra sıçrayarak 4. sıraya yükseldi; ikincisi, odak noktası Griner’ın geçen sezonu Rusya’da tutukluyken kaçırdıktan sonra evinde ilk maçına çıkmasıydı.

Pazar günü Phoenix’te Kahleah Copper’ın 15 puan liderliğindeki Sky, BG’nin büyük gününde Merkür’ü mükemmel bir sondan korudu ve sezona, insanların kasvetli sezon öncesi tahminlerini ikinci kez tahmin etmelerini sağlayacak şekilde sezona başladı.

Courtney Vandersloot ve Candace Parker’ın serbest oyuncuya kaybedilmesi, Sky’ın ESPN’nin sezon öncesi sıralaması da dahil olmak üzere birçok tahminde düşmesine neden oldu. Erken olmasına rağmen, 2-0’lık başlangıç ​​tam da Chicago ve teknik direktör James Wade’in elde etmeyi umduğu şeydi.

Bu arada Breanna Stewart, Pazar günü Indiana Fever’ı yenerek New York Liberty formasıyla ilk maçına 45 puanlık franchise rekoru ile unutulmaz bir maç çıkardı. Seattle Fırtınası hayranıysanız, Stewie formanızı ateşe atmanız için hiçbir neden yok; Emerald City’de geçirdiği altı sezon boyunca franchise’ın 2018 ve 2020 WNBA şampiyonluklarını kazanmasına yardımcı oldu.

Bununla birlikte, Brooklyn’de mahkemeye aile ve arkadaşların önünde çıkmanın nasıl bir şey olduğuyla ilgili “Doğru kararı vermişim gibi geliyor” sözlerinden sonra, formayı gözden uzak bir yere atmak isteyebilirsiniz. Syracuse yerlisi için bu şekilde hissetmek tamamen mantıklı, ancak Seattle hayranlarının Stewart’ın kariyerini Storm’da geçirmeyeceğini düşünmesi acı veriyor. Ama Humphrey Bogart’ın deyişiyle, her zaman Sue Bird’e sahip olacaksınız.

1.Vegas Asları
Kayıt: 1-0
Önceki sıralama: 1
Bu hafta: Los Angeles’ta (Perşembe), Los Angeles’a karşı (Cumartesi), Minnesota’ya karşı (Pazar)

Savunan şampiyon Aces, Seattle’da 2023 sezonunu başlatmak için Fırtına’yı 41 puanlık bir rekorla geride bırakarak geçen yıl kaldıkları yerden devam etti. Antrenör Becky Hammon, eski oyuncu Dearica Hamby’nin Ocak ayında Sparks’a takas edildiğinde Las Vegas’a karşı iddialarını soruşturan WNBA tarafından bu maç ve bu haftanın ilk maçı için askıya alınmıştı. Aces’in bu hafta arka arkaya kimi oynadığına bakın: Hamby ve Sparks. Biraz garip olabilir.


2. Connecticut Güneşi
Kayıt: 2-0
Önceki sıralama: 4
Bu hafta: Washington’da (Salı), New York’ta (Cumartesi)

Jonquel Jones, Jasmine Thomas ve teknik direktör Curt Miller yollarına devam etti, ancak Sun yeni lider Stephanie White altında güçlü başladı. Indiana Fever’ın sıkıntılarını Cuma günü 70-61 yenerek yeni bir sezona taşıdıktan sonra Connecticut, hafta sonunun en iyi maçında Pazar günü Mystics’i 80-74 geride bıraktı. The Sun’ın “Üç Büyükleri” – Alyssa Thomas, Dewanna Bonner ve Brionna Jones – tüm sezon boyunca beklendiği gibi başı çekti.


3. Washington Mistikleri
Kayıt: 1-1
Önceki sıralama: 3
Bu hafta: vs. Connecticut (Salı), Chicago’da (Perşembe)

Mystics, Stewart’ın sadece 12 sayıya sahip olduğu sezon açılışında Liberty’ye karşı 80-64’lük galibiyetlerinin gücüyle 3. sıradaki yerini koruyor. Washington daha sonra Connecticut’a düştü, ancak Shakira Austin ve Elena Delle Donne, Mystics adına double-double yaptı. Yeni teknik direktör Eric Thibault’nun bu hafta Sun ile oynayacağı rövanş maçında neyi farklı yapacağını göreceğiz.


4. Şikago Gökyüzü
Kayıt: 2-0
Önceki sıralama: 10
Bu hafta: vs. Washington (Cuma), vs. Dallas (Pazar)

Geri dönen yıldız muhafız Copper’ın Sky’ın sadık oyuncusu olacağını biliyorduk; Chicago’nun Minnesota ve Phoenix’e karşı kazandığı galibiyetlerde toplam 35 puanı vardı. Chicago’ya yeni gelen biri de gerçekten göze çarpıyordu: Kıdemli pivot Elizabeth Williams 24 sayı ve 14 ribaund toplamıyla. Post oyuncuları Parker, Emma Meesseman ve Azura Stevens geçen yılki Sky takımından ayrıldıktan sonra Williams, Chicago’nun başarısında çok önemli bir faktör olmalı.


5. New York Özgürlüğü
Kayıt: 1-1
Önceki sıralama: 2
Bu hafta: vs. Connecticut (Cumartesi)

Liberty, Cuma günkü sezon açılışında Mystics’e yenildi, ancak kimse WNBA’nın süper takımlarından birini sürüklemeye başlamadan önce, New York Pazar günü Stewie Show’u aldı. Hâlâ mücadele eden Indiana’ya karşı geldi, ancak Stewart’ın Liberty üniformasıyla iç saha açılışı için mükemmel bir ton belirledi. Stewart ribauntta New York’a liderlik etti ve Courtney Vandersloot her iki maçta da asistte zirvede yer aldı.


6. Los Angeles Kıvılcımları
Kayıt: 1-0
Önceki sıralama: 8
Bu hafta: Las Vegas’a karşı (Perşembe), Las Vegas’ta (Cumartesi)

Sparks, Curt Miller dönemini Phoenix’e karşı 94-71’lik bir galibiyetle açarken hoşlanacak çok şey vardı: South Carolina Gamecocks’tan çaylak Zia Cooke’un sahadan 5’e 6 şutla 14 sayı alması ve pro zaten Ayrıca Ogwumike kardeşler Nneka ve Chiney de 32 sayı topladılar ve her ikisi de artı-19’daydı. Artı, Hamby ikinci çocuğunun doğumundan sonra eyleme döndüğünde dokuz puan aldı.


7. Dallas Kanatları
Kayıt: 1-0
Önceki sıralama: 5
Bu hafta: Seattle’da (Cuma), Chicago’da (Pazar)

Wings, Cumartesi günkü açılışı Atlanta Dream’e karşı kontrol altında tutuyor gibi görünüyordu, ancak sonunda rahatlık için biraz fazla yaklaştı. Yine de galibiyet galibiyettir ve Arike Ogunbowale 27 sayı ile açılış turunu sürdürürken, Satou Sabally 25 ve Natasha Howard 20 sayıyla başladı. Pivot Teaira McCowan dizinden bariz bir şekilde sakatlanarak oyundan ayrılmak zorunda kaldı. endişe olsun.


8. Minnesota Vaşak
Kayıt: 0-1
Önceki sıralama: 7
Bu hafta: vs. Atlanta (Salı), Phoenix’te (Perşembe), Las Vegas’ta (Pazar)

İyi bir takım olmak için gereken tüm parçalar Lynx için var gibi görünüyor, ancak bir araya gelmeleri için zamana ihtiyaçları var. Bunu bu kadar erken birkaç WNBA takımı için söyleyebilirsiniz, ancak Minnesota’nın açılışta Chicago’ya 77-66 yenilmesinden sonra buradaki his kesinlikle bu. Geçen sezonun çoğunu doğum izninde kaçıran Napheesa Collier, Sky’a karşı sahada 14’te 5’ti. Bu verimsizlik, yakında düzeltmesi muhtemel görünen bir şey.


9. Atlanta Rüyası
Kayıt: 0-1
Önceki sıralama: 9
Bu hafta: Minnesota’da (Salı), Indiana’ya (Pazar) karşı

2022 1 numaralı draft seçimi ve WNBA Yılın Çaylağı Rhyne Howard, Dallas’taki sezon açılış mağlubiyetinde 20 sayı ile Dream’e liderlik ederken, Cheyenne Parker 18 sayı ve 11 ribaund ile oynadı. Bu ikisi, Allisha Gray ile birlikte Dream’in bu sezon başardığı her şeyin temel direkleri gibi görünüyor.


10. Phoenix Merkür
Kayıt: 0-2
Önceki sıralama: 6
Bu hafta: Minnesota’ya karşı (Perşembe)

Griner’ı evinde ağırlamakla geçen neşeli ama aynı zamanda duygusal olarak yorucu bir hafta sonunun ardından, Mercury ve yıldız merkezi, işlerin biraz sakinleşmesini dört gözle bekliyor. Ayrıca, daha sağlıklı olmayı umuyorlar. Sophie Cunningham Pazar günü sakatlığı nedeniyle dakika kısıtlamasına tabiydi ve Megan Gustafson ve Shey Peddy hala yok. Brianna Turner henüz sahadan şut çekmedi, bu yüzden Phoenix de çare arayacak.


11. Seattle Fırtınası
Kayıt: 0-1
Önceki sıralama: 11
Bu hafta: Dallas’a karşı (Cuma)

Bu sezon önce birisinin Las Vegas ile karşılaşması gerekiyordu; ne yazık ki Fırtına için onlar onlardı. Six Aces oyuncuları Cumartesi günü çift haneli skorlar elde etti ve takım, Las Vegas’ın 105-64 galibiyetinde %54.8’lik bir şut kaydetti. Guard Jewell Loyd, Seattle’da çift haneli rakamlara ulaşan tek oyuncuydu ve Storm sadece %32.1 ile şut çekti. Seattle bu oyunu dikiz aynasına koymalı ve daha iyi bir takım olmak için her yönüyle çalışmalı.


12. Indiana Ateşi
Kayıt: 0-2
Önceki sıralama: 12
Bu hafta: Atlanta’da (Pazar)

Fever, geçen sezonu 18 maçlık bir mağlubiyet serisi ile noktaladı; Indiana açılış haftasonunda Connecticut ve New York’a düştükten sonra şimdi 20’ye yükseldi. İyi haber, 1 numaralı draft seçimiydi Aliyah Boston her maçta 15 sayıya sahipti. Gelişimini izleyeceğiz. Fever’ın önünde yine uzun bir yol var gibi görünüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.