DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Washington neden oyun kurucu olarak Sam Howell’i destekliyor – ESPN – Washington Commanders Blog
  • 46Haberler
  • Gündem
  • Washington neden oyun kurucu olarak Sam Howell’i destekliyor – ESPN – Washington Commanders Blog

Washington neden oyun kurucu olarak Sam Howell’i destekliyor – ESPN – Washington Commanders Blog

ABONE OL
Mayıs 7, 2023 09:16
Washington neden oyun kurucu olarak Sam Howell’i destekliyor – ESPN – Washington Commanders Blog
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ASHBURN, Va. — Washington Komutanları bunu tüm sezon dışında söylediler: Oyun kurucu Sam Howell onların adamıydı. Ardından, geçen haftaki taslak sırasında eylemleri daha da yüksek sesle konuştu. Komutanlar, bazı analistlerin öngördüğü gibi bir oyun kurucu seçmediler. Bunun anlamı: Howell, başından beri söyledikleri gibi gerçekten onların adamı.

Bu, Washington dışındaki pek çok kişiyi şaşırtmış olabilir, ancak Komutanlar ikinci sezonuna giren Howell’i gerçekten seviyorlar ve ekip içindeki kaynaklar, ona 2023’te başlangıç ​​görevinde ilk şansı vermeyi planladıklarını söylüyorlar. Dallas karşısında 26-6 normal sezon finali galibiyetiyle sonuçlandı. Howell, ilk ve tek başlangıcında – ve oyun aksiyonunda – 169 yarda için 19 pasın 11’ini, bir touchdown pasını, hızlı bir tank avcısı ve bir engellemeyi tamamladı.

Ancak takımın ona olan güveni, o maçta gösterdiğinin de ötesine geçiyor.

Washington genel müdürü Martin Mayhew, “Tam olarak bulunduğu yerden memnunum” dedi.

Bu nedenle Komutanlar, Kentucky’den Will Levis 16. sıradayken onun yerine köşe bağı Emmanuel Forbes’u seçme eğiliminde olmadılar. Bir takım kaynağı, onları cezbedebilecek tek oyun kurucunun Tennessee’den Hendon Hooker olduğunu söyledi – ancak üçüncü turda seçtiklerinde orada olsaydı.

Buna rağmen, geçen sezon oyun kurucu olabilecek her takımı aradıklarında hissettikleri aciliyeti hissetmediler. Her ihtimale karşı emekli Andrew Luck’u bile aradılar. Nihayetinde, Carson Wentz ve onun 28 milyon dolarlık maaşı için iki üçüncü tur seçimini Indianapolis’e takas ettiler. Ardından, sakatlıkların ardından sezon sonunda Wentz’i kestiler ve tutarsız oyun, onun sadece sekiz başladıktan sonra QBR’de 30. sırada bitirmesine katkıda bulundu. Bu sezon dışında, pozisyondaki tek hamleleri kıdemli Jacoby Brissett ile sözleşme imzalamaktı.

Takım kaynakları, Komutanların Howell’ı çaylak kontratı olduğu için sevdiğini söylüyor, bu da onlara Daron Payne’i yeniden savunmak gibi başka hamleler yapmalarına izin verdi.

Koç Ron Rivera ve ekibi çok yakında yeni bir sahiplenme ile çok önemli bir yıla giriyor ve Howell, kaderlerini değiştirebilecek ya da değiştirebilecek adam. Çalışmak için ona ihtiyaçları var. İşte bu yüzden şunları yapabileceğinden eminler:

“Bir sonraki Drew Brees olacağını söylemiyorum ama…”

Komutanların taslak süreci hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara göre, Washington’ın gözcüleri ona ikinci tur seçime eşdeğer bir not verdiler. Bazıları ona üçüncü turda bir eşdeğer verdi, ancak diğerleri onu ilk önce geç kaldı. Taslağa giden bir kaynak, Wentz’i takas etmeselerdi ikinci gün Howell’ı hedef alacaklarını söyledi. Beşinci turda hâlâ müsaitken, Komutanlar saldırdı.

2021 seçmelerinden önce alıcı Dyami Brown’ı keşfederken ve Howell’in kendisine pas attığı Kuzey Carolina’daki profesyonel gününe katılırken, Howell’i yakından görme fırsatı buldular.

Mayhew, “Çok etkileyici bir gündü,” dedi. “Onun dışarı çıkan adamlardan biri olduğunu düşünürdünüz. Ve sahip olduğu sessiz bir güven var. Adamlar ona güveniyor, ona saygı duyuyorlar, kıçını kaldırıyor. O çok zeki. Dediğim gibi, olabilecek her atışı yapabiliyor ve adam çok ama çok yetenekli. İyi bir oyuncu olacağına inanıyorum.”

Komutanlar, Tar Heel koçlarının Howell hakkında ne düşündüklerinin de gayet iyi farkındaydı. Pazar sabahları – maçtan sonraki gün – cepheleri ve korumaları inceleyeceğini söyleyerek Howell’in oyuna takıntılı olduğunu düşünüyorlardı, bu da koçların tanıştıklarında onunla daha ileri düzeyde konuşmalar yapmalarına olanak tanıyordu.

Şimdi Wisconsin’de olan eski UNC saldırı koordinatörü Phil Longo, “Oyun ona doğal geliyor,” dedi.

Taslaktan sonra Longo, Howell’i eski New Orleans Saints oyun kurucusu Drew Brees ile karşılaştırdı. 1.80 boyundaki Howell, bir inç daha uzun ve cepte mevcudiyete ve defans oyuncuları ona akın ederken bile hızlı atışlar yapma yeteneğine sahip.

Longo, “Onun bir sonraki Drew Brees olacağını önermiyorum, ancak aynı güçlere sahip becerilere sahip” dedi.

‘Uzun yoldan geldim’

Antrenman kampı sırasında, kadrodaki diğer oyun kurucularla karşılaştırıldığında – Wentz ve yedek Taylor Heinicke – Howell açıkça gerideydi. Ekipteki çok sayıda kaynak, o sırada temellerini düzeltmesi gerektiğini söyledi. Howell, ayak hareketlerine odaklanması ve ayaklarını rota konseptleriyle zamanlaması gerektiğini söyledi – Kuzey Carolina’da pek yapmadığı bir şey.

Rivera, “Topu dışarı çıkarmak için hızlı seğirme yeteneği nedeniyle tembelleştiği bazı şeyler olduğunu gördük,” dedi.

Baltimore’a karşı bir sezon öncesi maçında Rivera, Howell’in kendisine beş adımlık bir düşüş sağlayacak olan av tüfeğini hızlı bir şekilde karıştırmayı başaramadığı bir oyuna işaret etti. Bunun yerine, şipşak yaptığı yere yakın kaldı ve oyunda kovuldu. Ancak Rivera, Howell’in uygun ayak hareketlerini kullanmış olsaydı, rotada daha fazla derinliğe ve daha iyi zamanlamaya sahip olacağını söyledi.

Rivera, özensiz ayak hareketlerinin etkisi hakkında “Endişelendiğim şey buydu,” dedi.

Howell, Aralık ayında “Üniversitede pas oyunlarımızın çoğunda aynı düşüşü yaşadık” dedi. “Burada, her oyunda tam düşüşü ve her ilerlemede topun kaç vuruş yapması gerektiğini bilmeniz gerekiyor.”

Ancak Howell ve koçlar, geldiği andan itibaren ayak hareketlerine odaklandılar. Sezon sonu daha iyiydi. Ve sezon sonunda Howell iyi bir noktadaydı. Yeni hücum koordinatörü Eric Bieniemy altında yeni bir sistem öğrenmesi gerekse bile, Howell gelişiminin geldiği noktayı seviyor. Dallas’a karşı sezon finali galibiyetinde ayak hareketleri sorun değildi.

“Uzun bir yoldan geldim,” dedi.

“Oyuncular oyuncuları tanır”

Wentz geçen sezon yedi haftayı kırık bir sağ yüzük parmağıyla kaçırdığı için, Howell antrenmanda ilk takımla fotoğraf çekme şansı buldu. Wentz için başlayan Heinicke, tekrarların neredeyse tamamını aldı ama Howell’ın tüm snapleri aldığı dönemler oldu.

Rivera, “Geçen sezon sezonun sonuna doğru, gerçekten çok güvenli ve rahat olduğunu gösteren bazı gerçek olumlu işaretler görmeye başladık” dedi. “Birkaç kez antrenmanda bazı şeyler oldu ve onun bunu kendi başına düzelttiğini görüyordunuz. Bu her zaman aradığın bir şeydi. Muhtemelen sezonun ortasından sonuna kadar böyle şeyler yapıyordu, bu yüzden bu konuda gerçekten rahat hissettik.”

Bu noktadan önce Howell’in birincil rolü keşif ekibindeydi. Görevi, belirli bakışlara karşı işe yarayan bir savunmaya karşı rakip hücumu taklit etmekti.

“Savunmaya neyin geldiğini biliyorlar ama yine de atışları o yaptı. Etkileyici olan da buydu,” dedi Rivera.

Rivera, ister keşif takımı ister başlangıç ​​oyuncuları olsun, oyuncuların antrenmanda Howell’e nasıl tepki verdiğini fark ettiğini söyledi. Özel olarak, sezon sonunda oyuncular başlamaya hazır olduğunu hissettiler – hatta bazıları onun NFL’de çok başarılı olacağını tahmin etti.

Rivera, “Savunmadaki adamlardan duyacağınız ilk şey, ‘O oyunu yapmaya çalışıyordum, topa ulaşamadım’ olurdu,” dedi. “Eski bir deyiş, oyuncuların oyuncuları tanıdığı yönündedir. Onların bu konuda konuşmalarını dinlerken, [receivers would say], ‘Topu çok yakalanabilirdi; onu tek noktaya attı [open]”

“Gol vuruşu alabildiğince iyiydi”

Howell’in yalnız başlangıcı neredeyse gerçekleşmedi. Rivera, Washington elenmiş olmasına rağmen, başlangıçta Kovboylara karşı finali başlatmak için Heinicke’i sekmeye aldı. Plan, Howell’in oyun sırasında görevi devralmasıydı. Ancak Heinicke ve diğerleri, Rivera’yı Howell’in başlayıp tüm oyunu alması gerektiğine ikna ettiler.

İyi ki dinlemiş; Howell, yapabileceklerinden daha fazlasını gösterebildi. Rivera, bitiş bölgesinde bir engelleme yaptıktan sonra Howell’in ona neyi yanlış yaptığını ve bunu nasıl düzeltebileceğini hemen söylemesini beğendi.

Washington için öne çıkan başka oyunlar da vardı. Howell, Dallas top kaybının ardından ilk geçişinde, 16 yarda gol için alıcı Terry McLaurin ile bağlantı kurdu. Kovboylar adam kapsama alanındaydı, ancak McLaurin’in adamı, sığ bir haçı kaldırmak için onu ortadan bir defans oyuncusuna teslim etti.

Ancak Howell, hattaki adam haberlerini okudu ve Kovboyların McLaurin’i nasıl oynadığına hazırlandı. Ayrıca McLaurin’in seçtiği rotada nasıl tepki vereceğini de biliyordu – insan olduğu için karşıya geçmeye devam edecekti. Rivera, oyunu Howell’in anlık okuması nedeniyle yaptığını söyledi.

Rivera, “Konuştaki atış olabildiğince iyiydi,” dedi. “Onu adım adım vurdu.”

Daha sonra Howell, 30, 22 ve 20 yarda kazançlar için alıcı Jahan Dotson ile bağlantı kurdu. Bu 74 yardın 47’si yakalamanın ardından geldi. Howell’in yerleştirdiği yakalamadan sonra 22 yarda kazandığında, bir defans oyuncusu yardıma gelemeden Dotson’a adım adım vurduğunda ortada bir eğim vardı.

Ardından, savunucular neredeyse kucağındayken, 10 yarda uzaktaki Dotson ile bağlantı kurdu, topu dışarıya attı ve Dotson’u 10 yarda daha ileri götürdü.

Dotson, “Onu açmamın ve yakaladıktan sonra yarda almamın nedeni oydu,” dedi. “Ortadaki eğimlerde, tam olması gereken yere adım attı. Kol yeteneğine sahip olduğunu hepimiz biliyorduk. Bu sadece bu durumlara girme meselesiydi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.