DOLAR 32,4189 0.11%
EURO 34,8522 0.08%
ALTIN 2.399,740,13
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UND Başkanı Aras: Ulaşım Koridorlarına İlişkin Değerlendirme
  • 46Haberler
  • Ekonomi
  • UND Başkanı Aras: Ulaşım Koridorlarına İlişkin Değerlendirme

UND Başkanı Aras: Ulaşım Koridorlarına İlişkin Değerlendirme

ABONE OL
Nisan 18, 2024 19:02
UND Başkanı Aras: Ulaşım Koridorlarına İlişkin Değerlendirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalkınma Yolu Projesi ve Türkiye’nin Ticaret Potansiyeli

UND Başkanı Şerafettin Aras, son dönemde artan çatışmaların ulaşım koridorlarına olan etkilerini değerlendirdi. Aras, Türkiye’nin gerek Irak üzerinden gerekse Körfez ülkeleriyle ticaretinde kritik öneme sahip olan Kalkınma Yolu Projesi’nin başlatılmasının önemine vurgu yaptı. Aras, Türk ve Irak makamlarının işbirliğinin bu projenin başarısı için kritik olduğunu belirtti.

Alternatif Güzergahlar ve Küresel Ekonomi

Aras, mevcut tedarik zinciri koridorlarında yaşanan ani gelişmelerin ülkeleri sınır noktalarını güçlendirmeye yönelttiğini ifade etti. Alternatif güzergahların açılmasının küresel ekonomi açısından önemli hale geldiğini vurgulayan Aras, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretinin, güvenli ve hızlı transit koridorunun duyurulması için önemli bir fırsat olabileceğini belirtti.

İran-İsrail Gerilimi ve Zengezur Koridoru

İran-İsrail gerilimine de değinen Aras, İran-Türkmenistan güzergahının Türkiye için önemli bir alternatif olduğunu dile getirdi. Aras, olası bir savaş durumunda Orta Asya bölgesine yönelik ticaretin etkilenebileceğini ve bu nedenle Zengezur Koridoru’nun hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Zengezur Koridoru ve Etkin Taşımacılık

Aras, Zengezur Koridoru’nun etkin kullanımı için taşımacılıkta uygulanan ücretlerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. 30 bine yakın aracın Dilucu Sınır Kapısı’nı kullandığını aktaran Aras, Zengezur Koridoru’nun alternatif ve etkin bir koridor olarak hayata geçirilmesinin önemine değindi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.