DOLAR 32,2819 -0.03%
EURO 35,1080 -0.02%
ALTIN 2.465,70-0,01
BITCOIN 2107399-1,01%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UConn yıldızı Andre Jackson Jr., NBA seçmelerinde kalacağını söyledi
  • 46Haberler
  • Spor
  • UConn yıldızı Andre Jackson Jr., NBA seçmelerinde kalacağını söyledi

UConn yıldızı Andre Jackson Jr., NBA seçmelerinde kalacağını söyledi

ABONE OL
Haziran 1, 2023 13:16
UConn yıldızı Andre Jackson Jr., NBA seçmelerinde kalacağını söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Huskies’in ulusal şampiyona koşusunun büyük bir parçası olan UConn genç gardiyanı Andre Jackson Jr., Çarşamba günü ESPN’ye verdiği demeçte, Haziran NBA seçmelerinde kalmayı planlıyor.

Jackson, seçmelerde kalmaya mı yoksa kolej basketboluna geri mi dönmeye karar vermek için Çarşamba günü 23:59’a kadar zamanı olan erken giriş adaylarından biri.

Jackson, “UCONN’de geçirdiğim süre iniş ve çıkışlarla dolu ama tüm bunlar boyunca takım arkadaşlarım, koçlarım, arkadaşlarım ve hayranlarımla sonsuza dek sürecek ilişkiler kurdum.” Twitter’da yazdı Çarşamba gecesi. “O formayla oynayarak çok fazla anı biriktirdim ve bunu özleyeceğim. Ama her zaman bir husky olacağım. Teşekkürler.”

Takım yöneticileri ESPN’e verdiği demeçte, 20’li yılların ortalarından itibaren takım taslak kurullarında yer alıyor ve ikinci tura kadar oradan herhangi bir yerden seçilmesi bekleniyor. Jackson’ın ESPN NBA draft analisti Jonathan Givony’nin en son sahte taslağında Indiana Pacers tarafından 32. sırada seçileceği tahmin ediliyor.

Jackson, NBA taslak birliğine katıldı ve Atlanta, Boston, Brooklyn, Indiana ve Portland dahil olmak üzere birkaç takımla bireysel antrenmanlar yaptı.

2023 NCAA turnuvasındaki herhangi bir oyuncu kadar Jackson da sağlam bir genç sezonla potansiyel bir ilk tur seçimi olma yolunda ivme kazandı. 1.80 boyunda, yaratıcı ve bencil olmayan oyun kuruculuğu, çok konumlu savunması ve somut olmayan liderliği, UConn’un programın beşinci NCAA şampiyonluğuna giden baskın yürüyüşü boyunca öne çıktı.

Turnuvada 6.6 sayı, 5.5 ribaund, 6.8 asist ve 1.3 top çalma ortalamaları yakalayan Jackson, hâlâ güvenilir bir çevre şutörü olduğunu gösteremese de geçen sezon gelişme gösterdi. NBA takımlarına değeri, özellikle yıkıcı savunma ve oyun kurma yetenekleri olmak üzere birçok başka yoldan gelebilir.

UConn koçu Dan Hurley, Jackson’ın takımı zorlu bir sezon ortasından geçirme ve ulusal şampiyonaya giden yola geri döndürmedeki liderliğine itibar etti. Jackson’ı harika bir “insanları birleştirici” olarak adlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.