DOLAR 32,3389 0.17%
EURO 35,1550 -0.1%
ALTIN 2.240,36-0,13
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Rock Müziğinin Gizli Yeteneği Cenk Özveren, Müzik Hayatına Yeniden Başlıyor
  • 46Haberler
  • Gündem
  • Türk Rock Müziğinin Gizli Yeteneği Cenk Özveren, Müzik Hayatına Yeniden Başlıyor

Türk Rock Müziğinin Gizli Yeteneği Cenk Özveren, Müzik Hayatına Yeniden Başlıyor

ABONE OL
Aralık 4, 2022 08:42
Türk Rock Müziğinin Gizli Yeteneği Cenk Özveren, Müzik Hayatına Yeniden Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

36 yıl önce müzik hayatına başlayan Cenk Özveren’in sahne ve sanat geçmişi 90’larda bir hayli renkli geçmiş. Türk Rock müzik türünde zirve eserlerin çıktığı ve birer kült haline gelen 90’lar şarkıları ile kariyeri beslenmiş olan gitarist ve besteci Cenk Özveren, gitarını konuşturduğunda Rock müziğin eski tadına doyuyorsunuz. 90’lı yılların önemli isimleri Athena, Gece Yolcuları, Murat İlkan, Haluk Levent, Tibet Arıkan, Zafer Doğulu gibi birçok isimle aynı sahneyi paylaşmış. Türk müziği için 90’lı yıllardan günümüze uzanan saklı bir yetenek olduğunu söylememiz mümkün. Gitarı ile 36 sene içerisinde eskimeyen onlarca performans sergilemiş.

2018 yılında Cenk Özveren müzik hayatına tekrardan merhaba dedi.

Geçtiğimiz yıllarda müziğe hızlı bir giriş yapan Cenk Özveren 2018’de gitaristliğini ve besteciliğini yaptığı Derin Mevzular grubu ile seneler içerisinde kulakların pasını silen yeni albümler ve single parçalar yayınladı. 2019 yılında yayınladıkları Mevzu Derin albümüyle çıkış yapan grup, pandeminin yıkıcı etkilerinin arasında ümit verici tarzıyla filizlendi ve grup müzik yaparken insan ruhunun gıdasının bu olduğu düşüncesini her zaman göz önünde bulundurdu. Bu düşünceler ile bestelerinde kulaklara sakin tonlar, eğlenceli enstrümanlar ve dinlendiren ezgiler aşıladı. Albümün her bir şarkısı derin bir rahatlık ve doğal bir mutluluk sağlayıcı!

Geçen pandemi sürecinde Derin Mevzular grubu ile birlikte Eylül 2021’de yayınladığı son albümü “Yeni Güne Selam”, içerisinde aynı ismi taşıyan parça ile de oldukça sevildi. Albümdeki diğer şarkılar, albümün adının hakkını veriyor, yeni günü selamlarken huzurla dinleyebileceğiniz tarzda olan bu şarkıların devamı Cenk Özveren’in bu sene içerisinde yayınlayacağı yeni şarkıları ile müjdelendi.

Gitarist ve besteci Cenk Özveren’in yeni ve özerk çalışmaları bu sene içerisinde sevenleriyle buluşacak. İçerisinde “Bilmiyorum” ve “Sessiz Evler” adlı iki parça bulunan yeni çalışmalarını Spotify ve diğer müzik platformlarından takip edebilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.