DOLAR 32,5865 0.33%
EURO 34,8541 0.32%
ALTIN 2.497,250,53
BITCOIN 21127893,71%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tehlikeli Alanlarda Yatay Yaşam Hattı

Tehlikeli Alanlarda Yatay Yaşam Hattı

ABONE OL
Mayıs 31, 2022 13:26
Tehlikeli Alanlarda Yatay Yaşam Hattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Yatay yaşam hattı, çalışan insanların yükseklerde ciddi yaralanma yahut ta ölüm riski taşıyan ortamlarda güven ve emniyet içerisinde iş yapmasını sağlayan sisteme verilen isim olarak bilinmektedir. Yüksek noktalarda çalışmanın güvenli bir hale getirilmesi için en yaygın kullanılan uygulamalardan biri olarak gösterilmektedir. Özellikle çatı ve çelik konstrüksiyon özellik içeren yüksek yerlerde yoğun olarak kullanımı tercih edilmektedir. Ayrıca vinç sistemlerinin yürüyüş yolları gibi yüksek alanlarda bu sistem rahatlıkla uygulanabilmektedir.

 

Yatay Yaşam Hattını Ön Plana Çıkaran Özellikler

Yatay yaşam hattını ön plana çıkaran özelliklerin başında, sağladığı yüksek güvenlik faktörü gelmektedir. Yüksek yerlerde can ve mal kaybı yaşanma ihtimalini ortadan kaldıran bu güvenlik sistemi, işverenler olduğu kadar işçiler için de aynı özelliği temin etmektedir. İşverenlerin maddi ve manevi kayıplarını önlediği gibi işin de kaliteli bir şekilde ortaya çıkmasına etki yapmasından dolayı işveren için iki kere kazanç olarak değerlendirilmektedir. İşverenler açısından ön plana çıkan bir diğer özelliği ise kolay kullanılabilir olması olarak gösterilmektedir.

 

Yatay yaşam hattı düşük etki kuvvetli bir sistem olarak da bilinmektedir. Sistem, kullanıcısına kesintisiz bir kullanım imkanı sağlamaktadır. Bundan dolayı yüksek noktalarda çalışmanın getirdiği zorluk ve riskleri en az seviyeye indirgemektedir. Trymuhendislik.com tarafından üretilen yatay yaşam hattı sistemlerinin hem başında hem de sonunda şok emici özellik içeren elemanları bulunmaktadır. Bu elemanlar sayesinde herhangi bir kaza ya da düşme olasılığı ortaya çıkmasında, düşen insan yahut da eşyanın hızını azaltmakta ve durdurmaktadır. Böylelikle düşen nesnenin zarar görmesi engellenmektedir.

 

Sistemde yer alan şok emici elemanlar sayesinde sistemde güvenli bir şekilde çalışma gerçekleştirilebilmektedir. Çalışan insanların düşme gibi bir endişesinin olmaması yahut da düşme gibi bir durumun gerçekleştiğinde şok emici elemanlar sayesinde herhangi bir zarar görmeyeceğini bilmesi, işin verimini arttırmaktadır. Şok emici elemanlar sayesinde sisteme binen yük azaldığından dolayı sistem üstünde herhangi bir kırılmanın yaşanmasını da bu elemanlar engellemektedir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.