DOLAR 32,3375 0.17%
EURO 35,2013 0.01%
ALTIN 2.244,910,08
BITCOIN 2131016-2,07%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şubat ayında oyun alışverişlerinde sıçrama yaşandı

Şubat ayında oyun alışverişlerinde sıçrama yaşandı

ABONE OL
Mart 22, 2022 06:28
Şubat ayında oyun alışverişlerinde sıçrama yaşandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası 85’i aşkın oyun firmasının Türkiye yetkili satıcısı olan dijital oyun mağazası oyunfor.com’un açıkladığı verilere göre oyun ve oyun içi satışları şubat ayında, geçtiğimiz aya kıyasla %12’lik bir artış gösterdi. Bu artışın önemli bir kısmını PC kategorisindeki satışlar oluştururken mobil ve konsol kategorilerinde ‘yatay’ düşüşler yaşandı. 2021 yılının şubat ayı ile kıyaslandığında ise artış oranının %22 olduğu görüldü. Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu konu hakkında şunları söyledi: ¨Türkiye’deki oyun alışverişlerinde konjonktüre bağlı olarak birtakım dönemsel inişler ve çıkışlar yaşansa da oyun sektörüne olan ilginin ve dolayısıyla ciroların yıldan yıla arttığını görüyoruz. Yakın bir gelecekte mobil oyun firmaları başta olmak üzere birçok oyun firmasına yapılan yatırımların geri dönüşünün ivme kazanacağını tahmin ediyoruz.¨

PC oyunu ve oyun içi satışlarında artış
Kategorik dağılıma bakıldığında PC oyunu ve oyun içi satışları, geçtiğimiz aya kıyasla %5’lik bir artış gösterdi.

Garena Free Fire, koltuğunu PUBG Mobile’a kaptırdı
Şubat ayındaki oyun alışverişlerinin önemli bir bölümü PUBG Mobile’da yapıldı. KRAFTON ve PUBG Corporation tarafından geliştirilen ve yayınlanan, ‘PUBG evreni’nde geçen PUBG: New State de kendine 5. sırada yer buldu. Uzun süredir listenin üst sıralarında yer alan Garena Free Fire, şubat ayında en çok ilgi gören ikinci oyun oldu. Geçtiğimiz ay oyunfor.com’un En Çok Ciro Yapan Oyunlar listesine giriş yapan Arena of Valor’ın yeri ise değişmedi. Sıralamadaki oyunların 6’sını mobil oyunlar, 4’ünü ise PC oyunları oluştururken listede hiçbir konsol oyunu yer almadı.

– En çok oyun içi satış yapılan 10 oyun:

PUBG MOBILE

Garena Free Fire

Valorant

Call of Duty Mobile

PUBG: New State

League of Legends

CS:GO

Roblox

Brawl Stars

Arena of Valor

Şubat ayında -önceki aylarda olduğu gibi- en çok oyun alışverişi İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul’u; Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya takip etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.