DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22306151,47%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Spurs’ten Victor Wembanyama, çaylak sezonuna odaklanmak için FIBA’ları atlayacak
  • 46Haberler
  • Spor
  • Spurs’ten Victor Wembanyama, çaylak sezonuna odaklanmak için FIBA’ları atlayacak

Spurs’ten Victor Wembanyama, çaylak sezonuna odaklanmak için FIBA’ları atlayacak

ABONE OL
Haziran 26, 2023 19:52
Spurs’ten Victor Wembanyama, çaylak sezonuna odaklanmak için FIBA’ları atlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 numaralı draft seçimi Victor Wembanyama, bu yaz yapılacak FIBA ​​Dünya Kupası’nda Fransa için oynamamaya karar verdi ve bunun yerine San Antonio Spurs ve gelecek yılki Paris Olimpiyatları ile çaylak sezonuna hazırlanmaya odaklanacak.

Bu, Wembanyama’nın yaz için daha önce belirttiği planlarının tersine çevrilmesi ve bu Ağustos ve Eylül aylarında Manila, Filipinler’de dünya şampiyonluğu için ciddi bir yarışmacı olmayı planlayan mevcut Olimpiyat gümüş madalyalı Fransızlara bir darbe.

Wembanyama, Temmuz ayında Spurs’ün yaz ligi maçlarının en azından bazılarında oynamayı planlıyor.

Wembanyama kararını Fransız L’Equipe gazetesine açıklarken, “Geliştirme açısından gerçekçi ve sağlık açısından ihtiyatlı olmaz.” Dedi. “İnsanların beni anlayacağını umuyorum. Bu benim için de sinir bozucu. Fransa takımı benim için hala merkezi. Takımla mümkün olduğunca çok şampiyonluk kazanmak istiyorum. Ama bunun gerekli bir fedakarlık olduğunu düşünüyorum.”

Wembanyama, röportajda Spurs’ün verdiği karar ne olursa olsun destekleyeceğini ve kişisel sağlık ekibine danıştıktan sonra bu seçimi kendisinin yaptığını söyledi. Wembanyama, L’Equipe’e verdiği demeçte, seçimin bir kısmının iki yıllık bir süre içinde oynamayı planladığı oyunların hacmi olduğunu söyledi.

Fransa Ligi Finallerine ulaşan Boulogne-Levallois Metropolitans 92 ile bu sezon toplam 62 maç oynadı. Spurs’teki ilk sezonu ve Olimpiyat planları da dahil olmak üzere, 24 aylık bir süre içinde yaklaşık 170 maç oynamayı planladığını hesapladı. Bu, Dünya Kupası’nın çok fazla görünmesine neden oldu.

Uluslararası basketbol yetkilileri, FIBA ​​Dünya Kupası’nı FIFA Dünya Kupası’ndan farklı kılmak amacıyla, 2019’daki etkinliğin zamanlamasını değiştirerek FIBA ​​etkinliğini FIFA’nın küresel futbol turnuvasını oynadığı yaz aylarından uzaklaştırdı. Ancak sonuç olarak FIBA ​​Dünya Kupası, Olimpiyatlarla arka arkaya yaz aylarında oynanır.

Bu program değişikliğinin ABD Takımı için oynayan Amerikalı yıldızlar üzerinde çarpıcı bir etkisi oldu ve aynı zamanda kendi ülkeleri için oynayan NBA yıldızlarını da etkiliyor.

Bu yaz şampiyonluk için bir başka yarışmacı olan Sırbistan Takımı, Denver Nuggets ile NBA şampiyonluğuna uzanan uzun koşusunun ardından milli kahraman Nikola Jokic’in vereceği kararı bekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.