DOLAR 32,3504 0.3%
EURO 35,1364 -0.04%
ALTIN 2.308,971,39
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

SOSYAL MEDYANIN EN ÇOK TAKİP EDİLEN MARKA DÜŞÜNÜRÜ  ONUR YANIK
  • 46Haberler
  • Gündem
  • SOSYAL MEDYANIN EN ÇOK TAKİP EDİLEN MARKA DÜŞÜNÜRÜ ONUR YANIK

SOSYAL MEDYANIN EN ÇOK TAKİP EDİLEN MARKA DÜŞÜNÜRÜ ONUR YANIK

ABONE OL
Haziran 12, 2022 18:57
SOSYAL MEDYANIN EN ÇOK TAKİP EDİLEN MARKA DÜŞÜNÜRÜ  ONUR YANIK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyaca ünlü markalar, Türkiye’nin önde gelen şirketleri, parlak start-up’lar, ünlü kişiler, şehirler hatta ülkeler… Onur Yanık, 20 yılı aşkın süredir konu marka olduğunda en iyilerle çalışıyor. Ancak onu sosyal medyanın en çok takip edilen marka düşünürü yapan şey bu değil. Onur Yanık’ı farklı kılan, tüm tecrübesini ve bilgisini sosyal medya hesapları üzerinden herkesle paylaşması ve marka yaratma hayali kuranlara ilham vermesi.

Reklam yapmayan reklamcı. Tanım Onur Yanık’ın kendisine ait. Lisans ve yüksek lisansı reklamcılık üzerine olsa da… Türkiye’nin Reklamcılar Derneği’ne kabul edilmiş en genç kişisi ünvanına rağmen, O reklam kelimesinden haz etmediğini ifade ediyor.

Onur Yanık’a göre, reklam suya yazılan yazı. Ülkece senelerdir reklamlara dünya kadar para harcıyoruz. Ancak dünyanın en değerli markaları listesinde, ilk 1.000’e girebilen tek bir şirketimiz bile yok.

“Türkiye’nin reklama değil marka iletişimine, daha doğrusu marka kavramına öğrenmeye ihtiyacı var. Bu noktada bildiğim, öğrendiğim her şeyi, tüm çıplaklığıyla paylaşıyorum” diyor Onur Yanık.

Onur Yanık’ın, hiçbir şahsi fotoğrafı bulunmayan Instagram hesabında yayınladığı marka postları on binlerce kişi tarafından okunuyor. Linkedin hesabında yaptığı paylaşımlar ise kimi zaman yarım milyon kez görüntüleniyor. Hatırlatmak gerek… Bugün Türkiye’de yarım milyon satan bir günlük gazete yok. Yine marka temelli yazılarını yayınladığı kişisel web sitesi ise bugüne kadar 122.000’in üzerinde tekil ziyaretçi ağırlamış durumda.

Onur Yanık’ın yazıları ve içerikleri, marka yaratmak isteyenlere yol gösteriyor. Hiçbir uzmanın paylaşmadığı sırları, net uygulamaları ve ilerleyiş rotalarını içeriyor. Onur Yanık’ın bir yazısında kaleme aldığı gibi: “Bu topraklardan marka çıkar. Ancak önce marka ile ilgili doğru bilinen tüm yanlışları unutmamız lazım. Biz Türkler, her ürünü herkes kadar iyi ve hızlı üretebiliriz. Bizim sorunumuz üründe değil… O ürünü sürdürülebilir, istikrarlı ve yaratıcı bir öyküye dönüştürmekte. İşte benim insanlara öğretmek istediğim de bu.”

Eğer aklınızda bir marka yaratmak varsa… Ya da markanızı ileri taşımak istiyorsanız… Onur Yanık’ın açık kaynak olarak sunduğu bilgileri yakın markaja alsanız iyi olur.

www.onuryanik.com

www.instagram.com/_onuryanik

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.