DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sendika BİRTEK-SEN, 1 Milyon TL Ceza ile Karşı Karşıya

Sendika BİRTEK-SEN, 1 Milyon TL Ceza ile Karşı Karşıya

ABONE OL
Mart 22, 2024 20:02
Sendika BİRTEK-SEN, 1 Milyon TL Ceza ile Karşı Karşıya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel Başkan Türkmen, Bakanlığın Kararını Reddetti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kararına göre, Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’nın (BİRTEK-SEN) toplamda 1 milyon 441 bin 986 TL ceza ödemesi gerekecek. Bu karara ilişkin BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in imzasıyla yapılan açıklamada, kararın gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Müfettişlerin Raporları Eleştirildi

Türkmen, ceza kararına dayanak olarak gösterilen teftiş raporunu hazırlayan müfettişlerin, görevini kötüye kullandığını savundu. Müfettişlerin sadece patronla ve patronun baskısı altındaki işçilerle görüştüğünü iddia eden Türkmen, bu durumun gerçekleri yansıtmaktan uzak olduğunu belirtti.

Sendika Baskısı İddiaları Yalanlandı

BİRTEK-SEN’in işyerinde çalışan işçilere sendikal baskı yaptığı iddialarını reddeden Türkmen, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Türkmen, işçilerin eylem sırasında fabrikanın sokağına dahi sokulmadığını ve bu koşullarda sendikanın işçilere nasıl baskı yapabileceğini sorguladı.

Mücadele Kararlılıkla Sürdürülecek

Özak Tekstil direnişinin meşru bir eylem olduğunu belirten Türkmen, işçi ve sendika düşmanı patronların saldırılarına karşı mücadelelerine aynı kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.